Gå til sidens hovedinnhold

Grått og vått

Etter en fin søndag i Sør-Norge melder meteorologene endringer fra sol og 20 grader til pøsende regnvær fra mandag ettermiddag. Nord-Norge får også regn.

Både på søndag og mandag har sola skint de fleste steder i Sør-Norge. Mandag er det 21 grader i Trondheim, Sandefjord og Rygge i Østfold. Men denne u ka viser at det gradvis går mot høst.

- Det blir betydelige endringer i værutsiktene i Sør-Norge allerede fra mandag ettermiddag. Søndagens finvær vil bli avløst av et lavtrykk fra Island som vil bre seg over landsdelen, melder meteorolog i Storm, Fredrik Villanger, til TV 2 Nettavisen.

Villanger varsler om en grå uke.

- Det ventes kontinuerlig regnvær på Sørlandet og Østlandet, og mer spredt regn på Vestlandet. Slik vil det holde seg på mandag ettermiddag og hele tirsdag. Onsdag blir det imidlertid oppholdsvær og temperaturer bortimot 20 grader, men torsdag ser det ut til at det blir grått og vått igjen, sier Villander.

Tendensene ser stort sett like ut for de tre nordligste fylkene.

- Det ser ut til å bli en skyet og forholdsvis regntung uke de fleste steder i Nord-Norge. Temperaturene vil komme ned i 10 grader i kyststrøkene, men noe varmere i indre strøk. Gradestokken vil nok ikke lenger komme over 15 grader i nord, opplyser Villanger.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene