Gå til sidens hovedinnhold

- Gravide tåler mindre og mindre

Gravide kvinner er oftere borte fra jobben enn tidligere. Antall sykemeldinger blant gravide Oslo-kvinner har økt med 46 prosent fra 1995 til 2003.

Lederen av Norske gynekologers forening mener den enorme økningen i sykemeldinger er unødvendig, og at gravide kvinner har lavere terskel for hvor mye de tåler.

- Det er en generell samfunnstrend at man ikke klarer å stå på i jobben på samme måte som før. Selv om enkelte kaster opp hele dagen og selvsagt skal ha sykemelding, er det ingen tvil om at gravide kvinner nå er hjemme med plager man tidligere gikk på jobb med, sier Oddvar Sviggum, leder av Norske gynekologers forening, til Aftenposten Aften.

Under halvparten av de 7500 Oslo-kvinnene som årlig blir gravide, klarer seg gjennom svangerskapet uten sykemelding. I løpet av 2002 ble det skrevet ut over 6500 sykemeldinger der diagnosen hadde sammenheng med graviditet, skriver Aftenposten Aften.

Ifølge Sviggum kan noe av årsaken være at leger har lettere for å skrive ut sykemeldinger i dag enn tidligere.

- Når gravide forteller om hvor fryktelig de har det, og at det er umulig å klare jobben, må man bare tro på dem, sier han til avisa.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken