Gå til sidens hovedinnhold

Greenpeace: Nintendo er miljøversting

Greenpeace har foretatt sin årlige miljøvurdering av de største elektronikkselskapene. Nintendo er klassens unnasluntrer.

Hvert år foretar miljøorganisasjonen Greenpeace en vurdering av verdens elektronikkgiganter og publiserer resultatet i sin «Guide to Greener Electronics».

De to mobilselskapene Nokia og Sony Ericsson gjør det klart best, og havner et lite stykke inn på den grønne enden av barometeret.

Nokia får 7,3 poeng av 10 mulige, mens Sony Ericsson får 6,9 poeng. Begge selskapene vurderes som gode blant annet innen håndtering av kjemikalier og for å bruke kort tid på å fase ut bruken av PVC og BFR.

Da står det verre til med Nintendo og Microsoft, som plasseres lengst inn på den røde delen av barometeret. Ifølge Greenpeace er Nintendo den soleklare miljøverstingen med en samlet poengsum på 1,4 av 10. Det er den samme poengsummen selskapet fikk i fjor. Microsoft beveger seg to plasser ned på listen, med en poengsum på 2,5.

Nintendo vurderes ikke som gode eller delvis gode på noen felt. Selskapet får snarere dårlig skussmål etter de fleste kriteriene Greenpeace setter for undersøkelsen. Kort fortalt er Nintendo elendige når det kommer til forsiktighetsprinsippet, tidslinje for å fase ut PVC og BFR, produksjonsansvar, informasjon til forbrukere, gjenbruk, utslipp av GHG og bruk av fornybar energi.

Microsoft havner stort sett i samme kategori, men gjør det bra innen håndtering av kjemikalier og for å bruke kort tid på å fase ut bruken av PVC og BFR. Selskapet gjør det også delvis bra innen bruk av fornybar energi.

Sony havner omtrent midt på treet i Greenpeaces guide til grønnere elektronikk med en poengsum på 5,1 av 10. Sony scorer høyt innen håndtering av kjemisk avfall, men har på en annen side ikke forpliktet seg til å fase ut bruken av øvrige farlige stoffer innen en viss periode.

Klikk på linken i toppen av artikkelen for å lese hele rapporten fra Greenpeace.

Hvordan er ditt miljøregnskap? Ta Nettavisens klimakalkulator og finn det ut!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken