Gå til sidens hovedinnhold

Greenspan frykter fall

USAs tidligere sentralbanksjef er redd for økonomisk tilbakegang.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Alan Greenspan var i forrige uke ute og nevnte at den amerikanske økonomien kunne gå inn i en resesjon. Nå fastsetter han denne sannsynligheten til 33 prosent og sier at den nåværende veksten ikke har samme fundament som de ti foregående årene.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi er i det sjette året med en gjenreisning; ubalanse kan oppstå som et resultat. Tiårs gjenreisninger har vært del av et mye bredere globalt fenomen. Den historiske normale businessyklusen er mye kortere, sier Greenspan, 81, ifølge Bloomberg.

Uenige sentralbanksjefer
Greenspan er dermed ikke like optimistisk som sin etterfølger Ben Bernanke. Bernanke fortalte kongressen forrige uke at økonomien kan styrke seg i år. Bernankes hjalp Wall Street til å beholde noe av fatningen 28. februar etter at markedet hadde rast dagen i forveien.

- Det er mulig at vi kan ha en resesjon ved slutten av dette året, sier Greenspan, ifølge Bloomberg.

Forventer vekst
Alan Greenspan gikk etter 18 år som sentralbanksjef av i januar 2006. Han sier også at han er forsiktig med ikke å forsøke å lage livet vanskelig for sin etterfølger.

Økonomer i privatsektor og sentralbanken forventer at den økonomiske veksten som begynte i 2001 vil fortsette. Sentralbanken forventer at økonomien vil vokse med mellom 2,5 prosent og tre prosent i år og 2,75-3 prosent neste år, ifølge forespeilinger presentert for kongressen forrige måned.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler