SOGNDAL - VÅLERENGA 1-2:

Både Vålerenga og Sogndal var avhengig av poeng for å komme seg vekk fra den verste nedrykkssumpa da lagene møttes på Fosshaugane søndag.

Det så stygt ut for Vålerenga da Sidy Sagna ga vertene ledelsen, men scoringer fra Bojan Zajic og Christian Grindheim sørget for at oslolaget fikk med seg alle poengene.

- Det var godt timet og på tide. Det er deilig å stå her etter å ha vunnet i sluttminuttene i stedet for å ha tapt, sa Grindheim til C More.

Med seier hjemme mot Haugesund neste helg kan eliteserieplassen være sikret.

- Vi har tapt åtte poeng på overtid i år, så vi vet hva Sogndal føler i dag. Det var vår tur til å ha stang inn, sa trener Kjetil Rekdal.

Stor Baffo-sjanse
Det var lite å skrive hjem om etter den første omgangen på Fosshaugane, og ingen av lagene så ut til å være villig til å ta de helt store sjansene.

Nærmest kom Vålerengas leiesoldat Joseph Baffo, som fikk en gyllen mulighet da et innlegg gikk over keeper Erik Dahlin og endte hos svensken på bakre.

Fra sekstenmeterstreken sendte 21-åringen ballen i en fin bue mot målet, men måtte se den bli reddet på streken av Gustav Valsvik.

I det siste kvarteret av den første omgangen skjedde det særdeles lite i Sogndal, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0.

Bojan til unnsetning
I den andre omgangen begynte det imidlertid å skje ting. Etter 52 minutter ble en corner slått flatt ut til Azar Karadas, som avsluttet svakt rett i Sidy Sagna.

Senegaleseren klarte å ta ned ballen og klinke den i mål via stolpen til stor begeistring for hjemmepublikummet på Fosshaugane.

Bojan Zajic er en av klanens absolutte favoritter og noen minutter etter Sogndals ledermål viste han nøyaktig hvorfor.

Serberen kjørte en slags lightversjon av sin velkjente skuddfinte før han plasserte ballen i det lengste hjørnet med venstrefoten.

Minutter før slutt dukket Christian Grindheim opp, og i liggende posisjon banket han inn 2-1 målet etter pasning fra Fitim Kastrati.

Vålerenga tar dermed et viktig steg bort fra den verste nedrykksstriden.