Gå til sidens hovedinnhold

Grindheim fra storspill til spysyke

Christian Grindheim fikk aldri sjansen til å feire plassen på ukas lag.

- Den høyt verdsatte midtbanespilleren skapte en masse trøbbel for Willem II med en meget sterk midtbaneprestasjon. Han styrte alt for Heerenveen, og kronet en bra kamp med to målgivende pasninger i 2. omgang.

Det skriver goal.com om Christian Grindheim, og har den norske landslagsspilleren med på ukas lag i den nederlandske Eredivisie.

- I alle fall god siste 20...
- Jeg spilte høyre indreløper, og det fungerte i alle fall godt de siste 20 minuttene. Da hadde jeg målgivende pasning både til 3-2 og 4-2, og like etter ble jeg lagt ned da jeg var på vei gjennom helt alene. Dermed fikk en Willem II-spiller rødt kort, sier Heerenveen-spilleren til Nettavisen.

Det ble imidlertid ingen feiring. I stedet har vestlendingen gått mellom senga, sofaen og toalettet etter to dager med omgangssyke.

Likevel er det grunn til optimisme. Grindheim selv har nemlig funnet tilbake til toppformen. Han var ute med en ankelskade i en periode i høst, men var tilbake i førsteelleveren 22. november. Etterpå har han vært fast inventar. Problemet er bare at Heerenveen sliter. Laget sto med tre strake tap i serien før helgas seier mot Willem II. I tillegg ble de slått ut av cupen av PSV Eindhoven (1-3-tap).

- Vi var best mot Groningen, men tapte likevel 0-2. Vi var gode i cupen mot PSV, men tapte der også. Det har vært sånn i hele år. Vi spiller bra, men vi scorer aldri det første målet. Nå får vi håpe at det løsner. Målet er åttendeplassen, sier han til Nettavisen.

To seirer på rad?
Åttendeplassen er viktig ettersom lagene som ender mellom femte og åttendeplass spiller kvalifisering om en plass i Europa League etter sesongen. Akkurat nå ligger Heerenveen på 13. plass. Det er bare fem poeng ned til kvalifiseringsplassen til nedrykk. Samtidig er det seks poeng opp til åttendeplassen.

For å nå den må Heerenveen i alle fall begynne å vinne noen kamper på rad. Tidligere i år har de ikke en eneste gang vunnet to kamper rad. Første sjanse til å gjøre noe med det kommer til helga, og det bør være mulig. Heerenveen får tilbake en del spillere, og møter ADO Den Haag (16. plass) borte.

PS. Tarik Elyounoussi får kanskje også sjansen i den kampen. Han spilte fra start mot Willem II sist, og gjorde en ok kamp i de 69 minuttene han fikk på banen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken