Gå til sidens hovedinnhold

Grindheim: - Mangel på innsikt

Vålerengas rivaloppgjør mot Lillestrøm ble spilt på en mandag. Nå roper aktørene om endret praksis.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Vålerengas kamper mot Lillestrøm er en av Norges største klubbkamper, om ikke den aller største.

Sesongens første møte mellom rivalene hadde avspark mandag 19. mai klokken 18.

Håpløst, mener Vålerengas Christian Grindheim.

- Jeg synes ikke de skal legge Norges største hatkamp på en mandag. Det kan de legge på en søndag, det er ikke så vanskelig å få den terminlista til å gå opp, sier Grindheim til Nettavisen.

- Mangel på innsikt
Kun 11.783 tilskuere hadde funnet veien til Ullevaal Stadion mandag kveld, og kun én gang har det vært færre tilskuere på tilsvarende oppgjør de ti siste sesongene.

- Det har vært 17. mai, folk er sikkert slitne etter helgen og er nettopp ferdig på jobben. Jeg synes det er mangel på innsikt, rett og slett. Denne kampen skal gå søndag klokken 18 eller 19, mener Grindheim.

Årsaken til at kampen ble arrangert på det tidspunktet den ble, skyldes mangel på alternativer når kampen først ble satt opp i en midtukerunde. Alternativet var å spille den tirsdag kveld.

Nå ber Grindheim fotballforbundet gjeninnføre den gamle praksisen som var mellom klubbene.

- Jeg mener Lillestrøm mot Vålerenga skal spilles 16. mai, borte og hjemme annethvert år. Det er min mening, jeg mener alle lokaloppgjør skal gå 16. mai. Da er det kort reisevei og lett for folk å komme på kamp. Det er mitt råd til Norges Fotballforbund, sier han.

- Ikke for å være jævlige
Kjetil Siem, generalsekretær i NFF, sier til Nettavisen at de ikke fant noen alternativ dato for oppgjøret.

- Nå var det nettopp 16. mai. Så har vi et VM som går i Brasil om ikke veldig lenge, da har man ikke lov til å spille fotball. Vi har også landskamper. Da begynner det å bli få datoer igjen, sier Siem til Nettavisen.

- Det er bare å ta en titt på kalenderen. I tillegg har klubbene ønsket å spre kampdagene for å få en større TV-avtale. Da er det ikke noe alternativ. Det er ikke noe fotballforbundet gjør for å være jævlig mot Vålerenga, Grindheim eller noen andre. Det er bare sånn det er. Men det kan godt være at det er mulig å bli bedre på det. Men dette er klubbene med på å sette opp, forklarer generalsekretæren.

Siem er imidlertid positiv til Grindheims 16. mai-forslag.

- Det synes jeg er en fin tanke og en spennende inngang. Han må da ta det med sin klubb, og de må klare å bli enige internt i NTF om dette. Det er kun to klubber som har en slik avtale i dag, det er Rosenborg og Brann. Den støttes av Vålerenga og alle klubbene. Det er klubbene som selv har ønsket dette, forteller Siem.

- Hvis de ønsker noe annet, så må de si ifra om det. Det er greit å signalisere det, men da må han signalisere det til egen klubb og forening først. Men det er en spennende tanke, og det må han bare ta videre med egen klubb, sier den tidligere Vålerenga-direktøren.

- Må gjøre mer ut av det
Og ut ifra uttalelsene til flere Lillestrøm- og Vålerenga-spillere mandag, kan mye på at klubbene vil be om endringer til neste sesong.

LSKs Petter Vaagan Moen var blant spillerne som støttet Grindheim etter mandagens oppgjør på Ullevaal.

- Man bør gjøre mer ut av en sånn kamp. Jeg skjønner ikke at man klager over at det er lite folk på kampene når man ikke legger til rette for det.

- Hvordan bør man legge til rette for det?

- Man må spille kampene på tidspunkter folk kommer. De som setter det opp må skylde seg selv. Og man må markedsføre kampen litt, lage litt blest ut av det. Jeg føler ikke at jeg har lest noe om kampen før den ble spilt, sier han.

- Grindheim foreslår å spille kampene 16. mai hvert år. Hva synes du om det?

- Selvfølgelig er det et veldig godt forslag, og det finnes sikkert mange gode forslag. Sånn som det ble nå, er det ikke et oppgjør mellom LSK og VIF verdig. De som var her lagde veldig bra stemning, men det kunne vært flere her, sier Lillestrøms nummer 10.

- Ikke heldig
Frode Kippe er enig med lagkameraten. Når Nettavisen spør hva han synes om kamptidspunktet, svarer han slik:

- Det er ikke helt heldig publikumsmessig. De kampene her skulle jeg gjerne hatt på en dag hvor det er litt mer trøkk rundt matchen, sier Kippe.

Vålerengas neste tippeligakamp spilles Brann i Bergen førstkommende søndag. Lillestrøm møter Stabæk på hjemmebane dagen før.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken