Det melder AP.

Grisebonden Robert «Willie» Pickton sto tiltalt for drap på seks kvinner. Rettssaken startet i januar.

Dette er den første rettsrunden mot Pickton, som er tiltalt for drap på ytterligere 20 kvinner, de fleste av dem prostituerte og narkomane.

Pickton skal ha drept kvinnene på gården sin utenfor Vancouver, før han parterte likene og matet grisene med kvinnene.

Tidenes verste
Det er ventet at tiltalen vil bli utvidet, da politiet mener at 58-åringen kan stå bak langt over 50 drap. I så fall er Pickton tidenes verste massemorder i Canada.

I denne rettsrunden sto Pickton tiltalt for å ha drept Mona Wilson, Sereena Abotsway, Marnie Frey, Brenda Wolfe, Andrea Joesbury og Georgina Papin.

Pickton har i retten anerkjent at likrester ble funnet på gården hans, men har nektet for at han hadde noe med drapene å gjøre. Denne forklaringen festet juryen ikke lit til.

Ikke overlagt
Juryen, som besto av sju menn og fem kvinner, har brukt litt over en uke på å bestemme seg. Forrige fredag trakk de seg tilbake, for å avgjøre om Pickton hadde begått overlagt drap, forsettlig drap, uaktsomt drap eller var uskyldig.

Kjennelsen ble seks tilfeller av forsettlig drap. Dermed mente juryen at drapene ikke var planlagt på forhånd. En dom for overlagt drap ville sikret at Pickton måtte tilbringe resten av i fengsel, uten mulighet for å søke om prøveløslatelse før om 25 år. Med en dom for forsettlig drap, kan derimot Pickton søke om prøveløslatelse etter ti år, ifølge kanadisk rett,

- Det skulle ha vært overlagt drap, sier Rick Frey, faren til offeret Marnie Frey.

- Ingen dreper seks personer over et lengre tidsrom uten at det er overlagt.

Gråt i retten
Pickton satt med bøyd hodet da kjennelsen ble lest opp. To av de kvinnelige jurymedlemmene gråt åpenlyst.

Under forrige ukes rettsbelæring, gikk dommer James Williams gjennom noen av de grusomme vitnemålene i saken.

En politispaner vitnet om at Pickton hadde fortalt at han hadde planlagt å drepe først én kvinne til, sånn at antall drepte ble 50 kvinner. Deretter ville han ta en pause, før han ville drepe ytterligere 25.

- Jeg hadde tenkt å drepe en til, sånn at det ble akkurat 50, skal Pickton ha fortalt spaneren.

Politimannen var plantet i nabocellen etter at Pickton ble arrestert, for å få opplysninger om saken.

Parterte ofrene
Dommeren gjenga også detaljer fra vitnemålet til Lynn Ellingsen. Hun hevder at hun kom over Pickton etter at han drepte Papin.

Les også: - Parterte ofrene i grisehuset

Ellingsen vitnet om at Pickton var full av blod og at Papins døde kropp hang i kjetting inne i gårdens slakterhus.

Vitnet Andrew Bellwood forklarte i retten at Pickton fortalte ham om hvordan han kvalte ofrene, før han tappet dem for blod og fjernet innvollene. Deretter skal han ha matet grisene med resten av likene.

I etterkant av avsløringene gikk helsemyndighetene ut med en advarsel til naboer som hadde kjøpt grisekjøtt fra Picktons gård, om at kjøttet kunne være infisert på grunn av menneskerester.

Politiadvokaten har tiltalt Pickton for ytterligere 20 tilfeller av drap. Politiet etterforsker imidlertid 40 andre tilfeller av forsvunne kvinner og leter etter en tilknytning til Pickton.