Gå til sidens hovedinnhold

Gro må oppgi Pepsi-inntekter

Norske trygdemyndigheter vil vite hva tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland tjener på Pepsi-jobben.

Tidligere Ap-leder og statsminister Gro Harlem Brundtland skatter ikke lenger til Norge, men må likevel oppgi sine inntekter til norske myndigheter, av hensyn til pensjonsberegningen. Denne rapporteringsplikten har 68-åringen ikke oppfylt, ifølge Dagbladet.

Gro Harlem Brundtland mottar pensjon som tidligere statsminister og stortingsrepresentant. I tillegg er hun blant annet engasjert som helserådgiver for leskedrikkgiganten Pepsi, et oppdrag som har skapt overskrifter her hjemme, siden hun også har frontet kampen mot sukker som generaldirektør for Verdens helseorganisasjon. Det er blant annet inntektene fra Pepsi NAV nå har bedt henne gjøre rede for.

Normalt får alderspensjonister sine trygdeutbetalinger avkortet om de tjener over to ganger grunnbeløpet i folketrygden. Det gjør Gro Harlem Brundtland, men som tidligere statsminister og stortingsrepresentant får hun uansett sin pensjon fra Statens Pensjonskasse, skriver Dagbladet.

- Dette har ikke noe med avkorting av pensjon å gjøre. Dette er bare fordi Nav Utland skal finne ut hvilken post på statsbudsjettet som skal belastes, sier Gro Harlem Brundtlands rådgiver, Jon Mørland, til avisa.