Gå til sidens hovedinnhold

- Grov ripe i lakken

Carl I. Hagen mener Terje Søviknes gjorde én stor bommert da han sa ja til bomstasjoner.

Os-ordfører Terje Søviknes har fått en utfordrer til plassen i Frps sentralstyre: Stortingsrepresentant Bård Hoksrud fra Telemark.

Les også: - Søviknes bør ikke få plass

Har du savnet Søviknes i rikspolitikken? Si din mening i avstemningen til venstre i saken!

Vil ha Søviknes tilbake
Søviknes er en av Frp-veteran Carl I. Hagens menn.

- Jeg har hele tiden ønsket Søviknes tilbake i full vigør. Det gjelder fortsatt, sier Hagen til Nettavisen torsdag morgen.

- Hvorfor det?

- Han har vist seg som en meget dyktig ordfører, svarer Hagen.

- Burde hatt folkeavstemning
- Hva vil du si til den pågående debatten om bompenger?

- Søviknes skulle ha gått veien via folkeavstemning, slik partiprogrammet krever. Det er meget uheldig at han ikke har gjort det, sier Hagen.

- Hvilke konsekvenser bør det få?

- Han har fått en grov ripe i lakken, men nå blir det opp til den enkelte å vurdere dette opp mot alt det bra han har gjort.

Søviknes er innstilt av valgkomiteen som nytt medlem av sentralstyret i Frp. Men onsdag sa fylkesleder Kenneth Svendsen i Nordland at det er betydelig motstand mot ham:

- Søviknes´ bompengestandpunkt i Os og Hordaland generelt, gjør at han ikke er egnet i sentralstyret. Dette har det vært en del styr om dette rundt i landet, og derfor vil jeg ha inn en person som tolker partiprogrammet mer bokstavelig.

- Hadde ikke noe valg
«Da den nye stamveien mellom Os og Bergen ble vedtatt i 2004, stemte vi for delvis bompengefinansiering. VI var i den situasjonen at hvis vi hadde stemt mot, ville vi fått flertall med SV, som heller ikke ville ha veien», forklarte Søviknes Nettavisen under landsmøte i fjor.

Les også: - Nei til bompenger, eller hva, Søviknes?

Ti fylkeslag står bak en resolusjon til landsmøtet som vil slå hardere ned på politikere som fremmer bomstasjoner og eiendomsskatt.

«At Frp i posisjon i enkelte kommuner setter partiets program til side stiller hele partiorganisasjonen i en vanskelig situasjon», heter det blant annet.

Gleder seg til landsmøtet
Hagen gleder seg til helgens landsmøte i Frp, hvor han skal han holde tre innlegg med fokus på «grasrotbevegelsen», men han vil ikke røpe innholdet.

- Følg med, sier Hagen til Nettavisen.

Har fått mye kritikk
I forkant av landsmøtet har Siv Jensen fått kritikk for å ha vært annonym og at hun ikke har svart til forventningene.

Les også: - Siv har ikke svart til forventningene

Valganalytiker og samfunnsviter Svein Tore Marthinsen mener det er flere grunner til at Frp ikke tar helt av.

- Siv Jensen står fortsatt sterkt. Hun er ikke truet, foreløpig. Jeg tror hun sitter trygt fram til valget i 2013. Men skulle det valget bli dårlig, vil det kunne begynne å murre i krokene. Jensen har levert to valgkamper i 2007 og 2009 som ikke har svart til forventningene, sier Marthinsen til Nettavisen.

- En rehabilitert Søviknes kan da være en mulig utfordrer, sier Marthinsen til Nettavisen.

Frp er ikke enig i kritikken mot Siv Jensen:

- Siv Jensen har levert de historisk beste valgresultatene noensinne og etablert Frp som et soleklart regjeringsalternativ, ifølge Frps stabssjef, Geir Mo.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken