Gå til sidens hovedinnhold

- Grunn til bekymring, Moa?

Det er ikke alt som ser perfekt ut for Mohammed Moa Abdellaoue før kampen mot Danmark.

SANDEFJORD (Nettavisen): Jo da, Moa har scoret tre mål på de siste fem kampene for Hannover i Bundesliga. Sju serierunder før slutt ligger laget på 3. plass. Holder de den plassen sesongen ut betyr det Mesterliga-kvalifisering til høsten.

Null mål på Ullevaal
Likevel er det kanskje et par grunner til å være smånervøse før lørdagens uhyre viktige EM-kvalifiseringskamp mot Danmark.

1. Moa har, ifølge anerkjente Kicker, spilt to av sine aller dårligste Bundesliga-kamper mot Wolfsburg og den danske midtstopperen Simon Kjær. I begge kampene mot Wolfsburg ble han belønnet med karakteren 5 på en skala hvor 1 er best og 6 dårligst.

2. Han har fortsatt ikke scoret et eneste landslagsmål på Ullevaal stadion.

3. Det har kun blitt to mål på 11 landskamper for 25-åringen.

- Men at jeg ikke har scoret på Ullevaal for landslaget, det tenker jeg egentlig ikke på. Da får jeg heller gjøre det hvis jeg får sjansen lørdag.

To mål på 11 kamper er heller ikke noe som bekymrer han særlig mye.

- Jeg skulle helst hatt noen flere, men sånn er det blitt. Jeg tenker ikke særlig på det. Det er heller dere som får prate om det. Jeg føler meg i bra form, vil vise meg fram og gjerne med en scoring, sier Moa selv.

- Hvordan synes du det gikk mot Simon Kjær?

- Vi vant én kamp mot Wolfsburg. Så tapte vi den andre. Men detaljer fra kampene? Det husker jeg ikke.

- Bedre defensivt
Egil Drillo Olsen er heller ikke spesielt bekymret over at det blir Moa og ikke Carew som starter på topp mot danskene.

- Hvis du sammenligner han med John, er Moa sterkere defensivt. Han løper nok litt mer og er villigere defensivt enn John er, sier landslagssjefen.

- Men så mister vi litt luftstyrke og den voldsomme kraften til John. Og når John gidder, er han også hurtigere enn midtstopperne til Danmark. Vi mister noe og vi får noe. Vi får litt andre kvaliteter. Moa er veldig lur i feltet. Vi ser det på innlegg. Jeg har sett Hannover i noen kamper. Han er smart i innleggssituasjoner til å bevege seg. Plutselig mister stopperen ham et lite tidels sekund, og så er han der og scorer.

- Blitt mye bedre
Moa mener selv også at han er blitt en mye bedre spiller i løpet av det drøye siste halve året.

- Jeg møter bedre motstand i hver kamp. Jeg får ballen spilt opp på meg selv om jeg har to-tre mann i rygg, og er blitt mye bedre på valgene jeg tar rettvendt og feilvendt. Jeg er blitt bedre på å holde på ballen. Jeg jobbet mye med det også i Vålerenga, men har tatt et steg videre på det i Bundesliga.

Han elsker det ekstra oppstyret foran Danmark-kampen.

- Det har alltid vært press på meg. Det var det i Vålerenga. Det er det her. Og jeg legger også press på meg selv. Men dette er kos. Dette er fotball. Ja, det er en viktig kamp, men det er jo dette jeg har lyst til å oppleve - hele tiden, sier han.

HTML EMBED
Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken