Gå til sidens hovedinnhold

- Gruppevoldtok kvinne (20) i halvt døgn

De tiltalte hevder alt var frivillig.

(iOslo.no) I alt fem menn, alle med somalisk bakgrunn, står tiltalt for voldtekt eller medvirkning til voldtekt av en 20 år gammel kvinne den 23. januar i fjor. Fire menn på 33, 35, 39 og 45 år skal ha stengt kvinnen inne i en leilighet og voldtatt henne etter tur, mens den siste mannen skal ha hindret henne i å komme seg vekk.

- Alle de fem tiltalte nekter skyld, sier advokat Espen Wangberg, som er forsvarer for 35-åringen, til iOslo.no.

- Frivillig
Overgrepene skal ha skjedd i en leilighet på Sinsen. Ifølge tiltalen skal de fem mennene ha revet av kvinnen benklærne, før de slo henne i hodet. I tillegg skal de ha lugget og holdt henne fast, mens fire av dem voldtok henne.

- De har ikke kjennskap til det de er anklaget for. De tiltalte mener dette var frivillig, og at hun gir et annet bilde enn den virkelige situasjonen, sier Wangberg.

Selv har den fornærmede forklart at hun var ruspåvirket og ute av stand til å motsette seg overgrepene. Blant annet skal hun ha fortalt politiet at hun var mennenes sexslave. Hun har i tillegg fortalt at hun tilhører en «lavtstående» klan, noe som hun mener er årsaken til at hun ble voldtatt.

- Hun har forklart at hun tror hun har blitt dopet ned, sier Wangberg.

Kjente kvinnen
Wangberg bekrefter at det skal ha vært alkohol og mindre mengder av «andre ting» involvert, men han forteller at de tiltalte har gitt uttrykk for at fornærmede ikke virket neddopet.

Fire av de fem tiltalte har forklart at de kjenner kvinnen fra tidligere. Noen av dem skal også forklart at de har hatt sex med kvinnen i dagene forut for 23. januar.

Den fornærmedes kjæreste skal ha vært i den samme leiligheten på tidspunktet overgrepene skal ha skjedd. Han har ifølge Wangberg forklart at han sov i leiligheten, og dro om morgenen.

Ifølge tiltalen varte overgrepene fra natt til tirsdag 23. januar til klokken 15.00 samme dag.

Mandag begynner saken i Oslo tingrett. Saken har en strafferamme på over seks år, og det er satt av ti dager til hovedforhandlingen. I tillegg til voldtektstiltalen er mennene også tiltalt for frihetsberøvelse.

Les flere nyheter fra iOslo.no.