Gå til sidens hovedinnhold

Guardiola overtar Barcelona

Klubbpresidenten bekreftet torsdag at Josep Guardiola erstatter Frank Rijkaard i Barcelona.

Rijkaard trener Barcelona ut sesongen, men må deretter forlate trenerstolen i klubben han ledet til seriegull to ganger og mesterligatriumf én gang.

Onsdag ble Barcelona ydmyket av Real Madrid, som vant 4-1 da lagene møttes i en seriekamp uten større betydning. Real Madrid har allerede sikret seg gullet i den spanske toppserien denne sesongen.

Barcelona kan som best bli nummer tre.

- Ringen er sluttet fordi resultatene ikke har gått vår vei. Situasjonen var veldig skuffende forrige sesong. Vi har ikke klart å korrigere de feilene som ble gjort da, og vi har bestemt at Frank skal erstattes etter denne sesongen, sa president Joan Laporta ifølge Reuters på en pressekonferanse torsdag.

Nederlandske Rijkaard hadde egentlig ett år igjen av kontrakten.

Erstatteren, Josep Guardiola (37) skapte seg et navn som en pasningssikker midtbanespiller på 90-tallet da Johan Cruyff var trener i Barcelona. Han spilte en viktig rolle i det fantastiske laget som vant fire strake ligagull fra 1991 til 1994 og i tillegg gikk til topps i europacupen i 1992.

Han ble utnevnt som trener for Barcelonas B-lag i fjor sommer og ledet dem til divisjonsseier i fjerdedivisjon denne sesongen.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker