Lørdag møtes Barcelona og Juventus til Champions League-finale i Berlin. Fredag møtte spanjolenes Gerard Pique og Neymar pressen.

Den katalanske storklubben har vært i super form denne vårsesongen, det mye takket være Lionel Messi, Neymar og omstridte Luis Suarez.

Mens Messi tidligere har vunnet den gjeveste europacupen ved flere anledninger, så står både Neymar og Suarez uten seier i turneringen.

- En drøm
Neymar innrømmer at det ville være en drøm å vinne Champions League.

- Jeg har spilt i mange finaler, men dette blir det største i karrieren min. Det er den viktigste kampen i livet mitt og jeg ønsker å gi alt. Jeg har drømt om det siden jeg var barn og jeg håper det blir en bra kamp.

- Jeg håper også å score et mål og hjelpe laget mitt til seier. Hvis jeg ikke scorer vil Pique gjøre det. Det viktigste er at vi vinner, sier Neymar.

Neymar trekker fram rekkekameratene Messi og Suarez på spørsmål om hvorfor Barcelona har vært så bra denne sesongen.

- Leo og Luis er to helt spesielle spillere. Det har ekstreme kvaliteter. Vi er gode venner, både på og utenfor banen. Det hjelper oss mye.

- Hater det
Gerard Pique skryter også av Messi og de andre i forkant av finalen.

- Vi har Leo, Neymar, Andres Iniesta og Luis. Vi har et helt utrolig lag, kanskje det beste noensinne? Vi var ikke på vårt beste tidlig i sesongen, vi ventet mer av oss selv, men vi klarte å snu det. Vi startet å vinne og har fortsatt å vinne. Lørdag kan vi vise verden hvor gode vi er, sier han.

Både Pique og Messi var på Barcelona-laget som vant en såkalt trippel i 2009, men førstnevnte ønsker ikke å sammenligne årets lag med det.

Forrige gang Barcelona vant trippelen ble laget ledet av Josep Guardiola, men Pique sier han hater spørsmål om hvorvidt Guardiola eller nåværende hovedtrener Luis Enrique har formet det beste laget.

- Jeg vet ikke om vi spiller bedre eller dårligere enn vi gjorde under Josep Guardiola. Det viktigste er at vi er i finalen. Jeg hater å sammenligne. Jeg hatet det da vi ikke vant for to år siden og ble sammenlignet med det laget vi var under Guardiola. Noen vil si at vi er bedre nå, andre vil si at vi var bedre for noen år siden. Vi har vunnet ligaen og cupen og er i finalen av Champions League. Vi må holde fokus og spille på samme måte som vi har gjort. Gjør vi det, er det store sjanser for at vi vinner finalen.

- Perfekt
Med seier, så vil den inneværende sesongen være perfekt, mener Pique.

- Det kommer til å bli stort, uansett hva som skjer. Vinner vi finalen, skriver vi historie og leverer en perfekt sesong. Vi har vunnet to trofeer denne sesongen, men er fortsatt 90 minutter unna perfeksjon. Det er det vi ønsker å oppnå, sier Barcelona-stopperen før finalekampen.

Neymar drømmer også om å kline med pokalen.

- Det er en drøm, en drøm jeg har hatt siden jeg var liten. Jeg har ventet på denne sjansen siden jeg var seks-sju år. Nå har tiden endelig kommet og jeg vil nyte dette sammen med laget mitt. Trofeet kommer nærmere og nærmere. Jeg har drømt om en slik finale mange ganger og dette er det største øyeblikket i livet mitt. Jeg vil kysse trofeet i morgen, sier han.

Finalen følger du i Nettavsiens livesenter fra 20.45.

Nettavisen er også på plass i Berlin for å følge finalen og vil komme med fyldig dekning før, under og etter kampen lørdag kveld.