BISLETT (Nettavisen): Lørdag er Eidur Gudjohnsen Norges største skrekk når Norge åpner VM-kvalifiseringen mot Island. Det få vet er imidlertid at Barcelona-stjernen kunne spilt for Rosenborg. Etter kontraktsforhandlinger takket han imidlertid nei til trønderne.

Men nei, vi snakker ikke om noe som skjedde i sommerens overgangsvindu.

Det skjedde for ni år siden.

Gudjohnsen hadde skadet seg stygt i PSV Eindhoven. Dermed dukket RBK-sjansen opp.

- Flere trodde vel at han var ferdig som fotballspiller etter den skaden i Nederland. Derfor var han i Rosenborg, sier faren og fotballagent Arnor Gudjohnsen til Nettavisen.

Gratistjeneste: Følg Norge - Island på mobilen

Meld deg på nå: Ny sesong i Managerleague

- Det var nært
PSV løste han nemlig fra kontrakten etter den alvorlige skaden, og Gudjohnsen reiste hjem til Island for å komme seg til hektene igjen. Under oppholdet i KR Reykjavik dukket sjansen i RBK opp.

Han reiste til Trondheim og trente med trønderne i noen dager.

- Det var nært. Agenten min snakket vel med Rosenborg om innholdet i kontrakten også, sier Eidur Gudjohnsen.

- Det ble imidlertid Bolton i stedet. De hadde Colin Todd som manager og andre islandske spillere (blant annet Gudni Bergsson som hjalp ham mye). Derfor ble det dem, fortsetter han.

- Jeg har imidlertid bare positive ting å si om Rosenborg etter oppholdet der. Men slik karrieren min utviklet seg så ble det vel ikke så verst likevel, sier han med et smil i munnvika.

Trond Sollied ledet RBK i den omtalte sesongen, men Nils Arne Eggen innrømmer likevel at Gudjohnsen ofte ble omtalt i ettertid.

- Vi snakket mye om det senere ja. Det var en skikkelig bom, og vi angret en del på at vi fikk ikke til noe med ham. Han har imponert meg veldig, skryter Eggen overfor Nettavisen.

Det er ikke vanskelig å være enig i skrytet. 29 år gamle Gudjohnsen fikk et par år i Bolton, fortsatte karrieren i Chelsea og spiller nå for Barcelona. Han fikk også med seg Premier League-gull under Jose Mourinho i 2005.

10. kampen lørdag?
Hva så med Norge som motstander lørdag?

- Sier Runar Kristinsson at Norge slår Island ni av ti ganger? Det gjør han vel for å legge presset på Norge. Og så får vi bare håpe at den 10. kampen er lørdag da, sier Gudjohnsen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).