- Monumentet av kong Olav får en flott plass ut mot havet. Det blir et fint sted for kongen, sier Knut Steen (82) til VG.

Valget falt på det gamle handelsstedet Skjerjehamn i Gulen i Sogn og Fjordane. Stedet ligger ved innseilingen til Sognefjorden.

Marstein tapte
Marstein fyr i Hordaland var også med i finalen, men nådde altså ikke opp. Til VG sier Steen at statuen ville bli for liten der.

Kunstnerens datter og rådgiver, Hege Steen, sier planen var å gjøre valget av lokaliseringssted kjent onsdag, men hun bekrefter at valget nå har falt på Skjerjehamn.

- Et flott prosjekt
- Skjerjehamn har et flott prosjekt, og det blir en fin plassering ved innseilingen til Sognefjorden, der det ferdes mye folk i båt. Blant annet går det ekspressbåt forbi stedet et par ganger om dagen, sier Hege Steeen til Nettavisen.

4. august skal statuen være på plass. Nå skal den skipes fra Italia. Finansieringen er på plass. Mottaker dekker fraktkostnadene og montering, og kunstneren får sitt honorar.

Ordførere landet rundt hev seg på tråden da det ble kjent at Oslo kommune fikk kalde føtter og takket nei til den bestilte kongestatuen.

Etter å ha jobbet seg gjennom alternativene satt kunsteren selv og hans datter og rådgiver Hege Steen igjen med to alternativer, Skjerjehamn og Marstein fyr i Austvoll i Hordaland, sørvest for Bergen. I forrige uke dro de på befaring for å ta de to mulige plasseringsstedene nærmere i øyensyn.

Håper på Holmenkollen
- Hva skal faren din gjøre i tiden framover?

- Nå drar han tilbake til Italia. Der skal han jobbe videre med en skiløper, som han håper å få plassert i Holmenkollen. Det er en drøm han har og det siste prosjektet han akter å gjøre, røper Hege Steen.

Dermed kan Oslo få en Steen-statue likevel, etter at de vendte ryggen til kongestatuen.