Gå til sidens hovedinnhold

Gullgutt Kristoffersen: – Fantastisk moro!

– Fantastisk moro! Jeg har nesten ikke ord, sa Henrik Kristoffersen (19), som førte an i historisk norsk gullfest.

Bronsegutten i slalåm fra Sotsji-OL tok gull foran to andre nordmenn - Marcus Monsen og Rasmus Windingstad. De tre var i en klasse for seg og «tapetserte» seierspallen i Slovakia. Det er første gang det er blitt norsk trippelseier i junior-VM.

- Før slalåmrennet så «ruler» vi resultatlistene på herresiden i dette mesterskapet. Dette er bare helt utrolig. Vi må ha gjort mye riktig de siste årene. At vi skriver alpinhistorie i dag, er bare fantastisk moro, sa Kristoffersen.

Gratulerte

- Dette er bare å gratulere. Vi når en ny bragd, og vi har aldri hatt trippelseier. Ikke minst med måten vi vinner på. Gutta er overlegent best, sa sportssjef Claus J. Ryste.

- Jeg er bare veldig god fornøyd og hadde ikke trodd på dette resultatet. Selv hadde jeg medaljeambisjoner, men hadde ikke trodd at vi skulle være så overlegne, sa sølvvinner Marcus Monsen.

- Dette tar nok litt tid før det går opp for både meg og oss, sa bronsevinner Rasmus Windingstad.

Ledet stort

Kristoffersen hadde 0,54 sekunders ledelse å gå på til Monsen etter 1. omgang. I finaleomgangen kjørte han også sterkt og vant til slutt med 1,03 sekunder. Monsen sikret sølvet 17/100 foran Windingstad. Ned til tyske Thomas Dressen på fjerdeplass skilte det ytterligere 1,85 sekunder.

Det er tredje gang Kristoffersen blir juniorverdensmester. Han tok også gull i storslalåm for to år siden, mens det ble seier i kombinasjonen i fjor. 19-åringen har hatt en imponerende sesong med både verdenscupseier og OL-bronse i slalåm.

Adrian Smiseth Sejersted kan også være fornøyd med annenomgangen sin. Stabæk-alpinisten kjørte seg opp fra 21.- til 8.-plass.

Norge står dermed med seks medaljer så langt i junior-VM. Sejersted tok gull i utfor og sølv i superkombinasjonen, mens Monsen fikk bronse i superkombinasjonen.

- Vi har spesielt mange lovende gutter på vei opp i alpintoppen, og vi gleder oss til fortsettelsen, sa Ryste. (©NTB)

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken