Gå til sidens hovedinnhold

Gullregn over klimakanal

Værkanal selges for svimlende summer.

Som en av de siste privateide kabelkanalene skal amerikanske The Weather Channel bli lagt ut for salg med en skyhøy prislapp. Sammen med sin hurtig voksende nettside weather.com skal prislappen ligge på rundt fem milliarder dollar, om lag 27 milliarder kroner etter dagens kurs, ifølge New York Times.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tross den avskrekkende summen skal flere av de største medieaktørene som NBC, News Corporation, Comcast og en del av General Electric ha vist sin interesse.

Milliardinntekter
Salget av værkanalen skal være et ledd i en større oppdeling av moderselskapet Landmark Communications, som blant annet eier over 50 aviser og andre medier. Landmark Communications er igjen eid av familien Batten.

Selskapet som ikke frigir resultatene sine hadde driftsinntekter på 1,75 milliarder dollar i 2006 og selskapet har 12.000 ansatte, ifølge Hoover’s.

Større enn Facebook
Værkanalen i seg selv er attraktiv for de store aktørene fordi det stadige fokuset på klima bidrar til at kanalen får flere seere, i tillegg er det en av de få amerikanske kabelkanalene som det i det hele tatt er mulig å få kjøpt. Kanalen har 800 ansatte, hvorav 125 er meteorologer.

Men det mest attraktive med The Weather Channel er nettsidene som ble startet i 1995. Weather.com rangerer nemlig som USAs 18. største nettside målt i trafikk med over 32 millioner unike brukere i november. Det var mer enn både CNN og Facebook.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien