Gå til sidens hovedinnhold

Gustafsson ferdig i Lyn

- Johan Dahlin er vår nye førstekeeper, fastslår Oslo-klubben.

Eddie Gustafsson (31) var Tippeligaens klart beste keeper i 2008. Likevel står han nå uten klubb. Kontrakten hans med Lyn gikk ut onsdag, og han hadde da ikke gitt klubben et svar på klubbens siste kontraktsforslag.

Dermed tyder alt på at svensken er ferdig i Oslo-klubben.

- Han har ikke svart ja til vårt tilbud. Det tolker jeg som at Lyn ikke er aktuelt, sier Lyns sportslige leder, Rolf Magne Walstad, til Nettavisen.

- Det betyr at Johan Dahlin er vår førstekeeper fra i dag (1. januar), legger han til.

Det har aldri vært aktuelt å beholde både Dahlin og Gustafsson. Dermed må sistnevnte skaffe seg en ny klubb.

Årets beste keeper
Eddie Gustafsson var Tippeligaens klart beste keeper i 2008, og kjempet også lenge om å bli årets spiller hos Nettavisen. Til slutt måtte han imidlertid gi tapt mot Stabæks Alanzinho.

Gustafsson var Bosman-spiller etter sesongen, og håpet at storspillet i Lyn-drakta ville gi ham en mulighet i en større europeisk liga. Han ble raskt koblet til et prøvespill både hos Fulham og Middlesbrough, men uten at det ble noe av.

Da Lyn-spillerne returnerte etter ferie 1. desember, var han derfor tilbake på Lyn-treningene.

Ny tjeneste: Så lett lager du en hjemmeside til klubben din

- Komfortable med Dahlin
De siste ukene har han ikke lagt skjul på at det er interesse for ham i Skandinavia. Samtidig har han heller ikke lukket døra for videre spill i Lyn.

Nå ble imidlertid den døra lukket for ham.

- Vi er 100 prosent komfortable med at Johan Dahlin blir vår nye førstekeeper, sier Walstad.

- Ingen i Lyn blir heller overrasket om han blir årets keeper i Tippeligaen i 2009 eller 2010, slik Eddie og Ali al-Habsi ble det i sin tid. Norges beste keepertrener (Espen Granli) sørger for det, fortsetter han.

Billigere løsning
Dahlin er en atskillig billigere løsning for Lyn enn det Gustafsson hadde vært. 22-åringen var helt ukjent i norsk fotball da han fikk sjansen av Henning Berg i 2006, og 19-åringen gjorde sine saker meget bra i de 12 kampene han da fikk i Tippeligaen. Etter hvert ble han også fast keeper på det svenske U21-landslager.

I år var Dahlin leid ut til Trelleborg i første halvdel av sesongen, og takket være Eddie Gustafssons storspill slet han selvfølgelig med å få spilletid da han returnerte til Norge.

Trener Kent Bergersen slapp ham imidlertid til mellom stengene i siste seriekamp, borte mot Fredrikstad, og da var han tidvis strålende for et ungt Lyn-lag som slo sølvvinnerne fra Plankebyen 2-0.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken