Årets keeper i Tippeligaen forrige sesong skrev under for den østerrikske toppklubben Red Bull Salzburg for et par uker siden. Søndag debuterte han fra start - med hell - mot Wacker Innsbruck. Fjorårets Lyn-keeper holdt nemlig nullen i en overbevisende 4-0-seier.

Alexander Zickler scoret tre mål og Robin Nelisse ett.

Eddie Gustafsson trente med Lyn i desember mens han drømte om et tilbud fra en større klubb i Europa. Flere klubber var interessert, men lenge så det ut til at han måtte bli værende i Skandinavia. Til slutt ble det likevel en langtidskontrakt med de østerrikske serielederne.

- Jeg er strålende fornøyd. Jeg har visst om Red Bulls interesse den siste måneden, og dette er stort. De leder serien, har et fantastisk treningsanlegg og muligheten til å kvalifisere seg for spill i Mesterligaen, sa Gustafsson til Nettavisen da han skrev under.

- Vemodig å forlate Lyn?

- Selvfølgelig. Jeg var sju år i Norrköping før jeg kom til Norge. Jeg tenkte at jeg skulle ta et par år i Norge, men så ble det sju år i Norge også. Jeg følger meg egentlig halvt norsk. Derfor blir det selvfølgelig både rart og vemodig å forlate landet og også Lyn.

Nå er han imidlertid i gang - med suksess - også i Østerrike.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).