1. januar avslørte Nettavisen at Eddie Gustafsson var ferdig i Lyn. Han hadde ikke svart på klubbens kontraktsforslag, og Oslo-klubben valgte dermed å satse på Johan Dahlin som ny førstekeeper.

Gustafsson, som også var i søkelyset til Fulham, Middlesbrough og Viking rett etter sesongslutt i Norge, har imidlertid nå lyktes i klubbjakten sin.

Til serielederne
- Jeg har akkurat skrevet under på en 3,5 års kontrakt med Red Bull Salzburg, sier han fornøyd til Nettavisen.

- Jeg er strålende fornøyd. Jeg har visst om Red Bulls interesse den siste måneden, og dette er stort. De leder serien, har et fantastisk treningsanlegg og muligheten til å kvalifisere seg for spill i Mesterligaen, legger han til.

- Vemodig å forlate Lyn?

- Selvfølgelig. Jeg var sju år i Norrköping før jeg kom til Norge. Jeg tenkte at jeg skulle ta et par år i Norge, men så ble det sju år i Norge også. Jeg følger meg egentlig halvt norsk. Derfor blir det selvfølgelig både rart og vemodig å forlate landet og også Lyn, sier han.

Red Bull, som hentet Stabæks Somen Tchoyi tidligere i år, leder serien med fire poeng til vinterpausen. Laget trenes av nederlandske Co Adriaanse, og serien starter opp igjen i februar.

Tidligere har Gustafsson sagt til Nettavisen at det å være best i Tippeligaen kanskje ikke var nok. Til slutt viste det seg likevel at storspillet sendte ham til en større klubb på kontinentet.

- Har du vært stresset?

- Da det ble desember og ingenting skjedde så er det klart at man blir litt stresset. Agenten min har imidlertid fått meg til å beholde roen. Jeg pratet mye med ham, og har mye å takke ham for.

Dropper USA-tur
Overgangen betyr også at Gustafsson dropper spill for Sveriges A-landslag i USA senere i januar.

- Treningene starter opp igjen neste mandag, og nå handler det om å krige seg til en plass på laget her. Derfor blir det ingen USA-tur. Jeg er ikke lovet noe, og det blir tøff konkurranse her, sier han.

Red Bull Salzburg ble slått ut av Sevilla i Uefa-cupen tidligere i år.

PS. Eddie Gustafssons reiser først alene til Østerrike. Etter hvert vil han så få følge av resten av familien sin.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).