Gå til sidens hovedinnhold

Gutt (11) fikk etseskader i ansiktet

En gutt (11) fikk etseskader i ansiktet etter at to eldre gutter kastet en flaske med Plumbo mot han.

- Vi mottok melding om hendelsen ved 15.15-tiden. Det var legevakten i Nedre Eiker som fortalte at de hadde inne en gutt på 11 år til behandling, utsatt for det de kalte en «Plumbo-bombe». De opplyste at han hadde fått etseskader i ansiktet, sier operasjonsleder i Morten Eriksson i Søndre Buskerud politidistrikt til Nettavisen.

Ifølge Eriksson skal gutten ha gått sammen med to kamerater i et boligområde ved Solbergmoen i Nedre Eiker, da to eldre gutter skal ha kommet syklende. De kastet en flaske mot dem.

Flasken skal ha inneholdt den etsende væsken Plumbo. Den skal ha eksplodert like ved 11-åringen, og væsken skal ha truffet han i ansikter.

Ukjent motiv
- Da vi mottok melding om hendelsen, dro vi ned til åstedet. Der fant vi flasken som hadde blitt kastet. Videre søkte vi etter de to eldre guttene som skal ha kastet denne flasken, men uten resultater, forteller Eriksson, og legger til at politiet ser på dette som en alvorlig sak.

- Lensmannen i Nedre Eiker vil fredag ta kontakt med de tre kameratene, og forhøre seg om hendelsen. De er fortsatt uklart hvem de to eldre guttene er, og hva som var motivet deres. Vi vet heller ikke om de kjente de yngre guttene, fortsetter Eriksson.

Den 11 år gamle gutten ble etter hendelsen sendt til legevakten i Nedre Eiker, og deretter til Sykehuset Buskerud.

Ønsker tips
Det var lenge usikker hvor alvorlig skadd gutten var.

klokken 19.30 opplyser guttens far til politiet at gutten har det bra.

Politiet ønsker nå tips fra personer som var i nærheten av det aktuelle området ved 15.00-tiden torsdag.

De eldre guttene skal være mellom 16 og 18 år.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris