En elleve år gammel gutt, Ali Hassan, ble løslatt mot kausjon mandag etter å ha tilbrakt én måned i fengsel.

Gutten ble arrestert 14. mai for å ha sluttet seg til protestene mot regimet i Bahrain. Hassan tilbrakte mesteparten av tiden i et fengsel for voksne, men i forrige uke beordret en dommer at han skulle overføres til en ungdomsanstalt.

- Ulovlig samling
Regimet hevder gutten deltok i en ulovlig protestaksjon i landsbyen Bilad al-Qadeem.

- Han har angivelig deltatt sammen med tolv andre i en ulovlig samling og brent bildekk, lyder en uttalelse fra påtalemyndigheten.

Elleveåringen risikerer fortsatt å bli tiltalt for å ha deltatt i ulovlige aksjoner, melder Al Jazeera.

Gutten anklages for å ha deltatt i aksjonene mot betaling. Han skal ifølge anklagene ha fått tre dinarer, snaue 50 kroner, for å ha satt opp veisperringer og brent bildekk.

Familien til elleveåringen benekter imidlertid anklagene.

- Lekte med venner
Advokat Shahzalan Khamees sier Hassan lekte sammen med noen venner i nærheten av protestaksjonen da opprørspolitiet rykket inn. Vennene klarte å unnslippe politiet, mens Hassan ble pågrepet. Advokaten hevder politiet truet med å skyte gutten.

Menneskerettsaktivister i Bahrain hevder gutten ble tvunget til å tilstå i varetekt.

- Da advokaten besøkte ham sa han følgende: «Jeg kjenner ikke disse menneskene, jeg vil hjem», sier Said Yousif Almuhafda ved senteret for menneskerettigheter i Bahrain (BCHR), skriver The Times.

Hassan måtte ta sjetteklasseeksamen i fengsel. Gruppen mener Hassan er den yngste personen som hittil har blitt anholdt og satt i varetekt under opptøyene i Bahrain.

80 mennesker drept
Mer enn 80 mennesker har mistet livet etter at det brøt ut protester i Bahrain i februar i fjor. Protestene ble ledet av Bahrains sjiamuslimske majoritet, som krever demokratiske reformer fra den regjerende, sunnimuslimske Al-Khalifa-familien.