Gå til sidens hovedinnhold

Gutt (5) smittet av fuglevirus

En fem år gammel tyrkisk gutt har testet positivt på fuglevirus. Dermed er 19 personer smittet i Tyrkia.

Tyrkia bekreftet søndag ettermiddag at nok en person er død av fuglevirus. Totalt 19 personer har testet positivt for det livsfarlige H5N1-firuset i Tyrkia. I Ankara pågår det fremdeles testing av personer man frykter kan ha blitt smittet.

Søster døde
Den fem år gamle gutten, Muhammet, ligger innlagt på sykehus. Tilstanden er alvorlig, men ifølge AP utvikler ikke infeksjonen i brystet seg.

Guttens søster, 12 år gamle Fatma Ozcan, døde søndag formiddag og helsemyndighetene sier til nyhetsbyrået Anatolia at de frykter hun kan være smittet av fuglevirus. Etter å ha testet henne og broren, fant man kun fuglevirus hos gutten, ikke hos den døde jenten.

- Fatma ble overvåket med opprinnelig diagnose for fuglevirus. Men til tross for dette, kunne vi ikke redde henne, heter det i en uttalelse fra myndighetene søndag.

Ifølge AP skal det nå tas flere tester for at man med sikkerhet kan si at jenten ikke døde av fuglevirus.

Ifølge legene ved sykehuset skal søskenparet ha vært i kontakt med fugl.

Første i Europa
Dusinvis av mennesker har blitt innlagt på sykehus over hele Tyrkia med influensalignende symptomer. Helsemyndighetene sier at 18 personer er bekreftet smittet, inkludert de tre barna som døde forrige uke øst i landet. Barna skal angivelig ha berørt eller lekt med fugler. Det er ingenting som tyder på at smitten har skjedd fra person-til-person.

De tre barna er de første kjente dødsfallene som følge av fugleviruset utenfor Asia, hvor viruset har krevd til sammen 77 liv siden 2003.

Masseslakt
Tyrkiske myndigheter fortsatte søndag med å slakte tusenvis av kyllinger, kalkuner og gjess over hele landet. Myndighetene satt lørdag ned en komité som skal komme med anbefalinger for hvordan landets fjærkreindustri, som sysselsetter 100.000 mennesker, kan overleve. Til nå har 455.000 fugler blitt avlivet, og fugleviruset er bekreftet oppdaget i 26 av Tyrkias 81 provinser.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken