Gå til sidens hovedinnhold

Gutt døde av hjernehinne-betennelse

En syv år gammel gutt døde av smittsom hjernehinnebetennelse på Ullevål sykehus lørdag.

Gutten fra nordre del av Alna i Oslo kommune, ble innlagt som kritisk syk på Ullevål universitetssykehus lørdag. Gutten var da smittet av hjernehinnebetennelse, meningokokker gruppe C, melder NRK.

Nærkontakter og to skoleklasser ved Stig skole på Stovner er vaksinert. Det tar rundt en uke før vaksinen gir beskyttelse. Det er ikke meldt om andre tilfeller av hjernehinnebetennelse i regionen. Byrådslegen ber nå folk være oppmerksomme.

- I Furuset-området og Søndre Stovner bør barn, unge og andre i miljøet med feber vekkes et par ganger i løpet av natten om ikke annen årsak til feber er fastslått, skriver bydelsoverlege Frank S. Thrana i en pressemelding, ifølge NRK.

Symptomene på sykdommen er influensaliknende. Nakkestivhet, ryggstivhet og nedsatt bevissthet er også typisk. Det kan også utvikles et blålilla utslett på kroppen.

Man bør uansett oppsøke lege ved influensaliknende symptomer når det har vært hjernehinnebetennelse i nærmiljøet, og ikke vente på at de andre symptomene skal dukke opp.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer