Gå til sidens hovedinnhold

Gutt får være skolejente

En sju år gammel japansk gutt får starte på skolen som jente.

Lokale japanske medier meldte torsdag om avgjørelsen om å tillate den kjønnsforvirrede 7-åringen å gå på skolen som jente, skriver britiske The Guardian.

Skolen som ligger i Kobe gikk med på å skrive inn gutten som jente etter å ha konsultert med foreldrene og leger. Ifølge rapporter fra lokale medier skal gutten bruke jentegarderoben når elevene skifter for eksempel til gymklær.

Beslutningen tas som nok et signal om at landet er i ferd med å få et smidigere forhold til de tradisjonelle kjønnsrollemønstrene.

7-åringen hadde klaget til foreldrene at han følte seg ukomfortabel med å være gutt og spurte om han kunne gjennomgå en operasjon for å skifte kjønn. Det er han imidlertid for ung til. Det første kjønnsskiftet i Japan fant sted i 1998, men pasientene må være 20 år elle eldre for å få lov til å gjennomgå en slik operasjon.

Rundt 10.000 japanere opplyser at de har en form for kjønnsforvirring – en følelse av å være født med «galt» kjønn - og ønsker å leve sosialt og fysisk som det motsatte kjønn.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken