Gå til sidens hovedinnhold

Gutten som la Martin flat

Pjokken med de bekymrede øynene, og som med fast og lav stemme lærte Martin Schanche at man ikke skal slå andre, er Magnus Amlien (8).

”Du Martin, det har stått i avisen at du har slått til en fyr. Man skal ikke slå”, sa 8-åringen fra Nordby i Ås kommune til Martin Schanche under Olabilløpet på Halmfestivalen i Ski fredag.

Og der starter soga som fikk Schanche til å snu.

"Var blitt hissig"

Magnus har sett opp til rallycrosskongen hele livet. Faren til Magnus er motorinteressert og hadde fortalt sønnen at Martin Schanche hadde gått fra å være rallycrosskjører til å bli politiker.

- Faren til Magnus hadde fortalt ham at Martin Schanche hadde blitt hissig og slått til en politisk motstander. Da Magnus så ham på Olabilløpet kom han ikke på noe annet å si enn at det er galt å slå andre, forteller moren Nina Amlien, til TV 2 Nettavisen.

Ville ha autografen

Det var første gang Magnus så Schanche på så nært hold.

- Schanche var hovedattraksjonen på løpet og Magnus ville egentlig bare ha autografen. Vi trodde aldri det skulle bli så mye oppstyr rundt dette, sier Nina Amilen.

Noen dager etter samtalen kan ikke Magnus helt forklare hvorfor han tok mot til seg og snakket med Schanche. Men en ting er han i alle fall helt klar på - man skal ikke slå, skriver Østlandets Blad.

- Spytta det rett ut

- Jeg tror ikke jeg tenkte meg om. Jeg bare spytta det rett ut. Fordi jeg syntes det var dumt at han hadde gjort det, forklarer Magnus til Østlandets Blad.

Schanche sendte mandag ut pressemeldingen om at han beklager å ha slått til Torgeir Micaelsen, (Ap) under en skoledebatt sist uke. Han sier at beklagelsen ikke er blitt presset fram av noen, men at den kommer som følge av deltakelsen i Olabil-løpet i Ski fredag. Utover dette ønsker Schanche ikke å kommentere saken.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem