Gå til sidens hovedinnhold

Guttunger kjørte fra politiet

I det som kan betegnes som en tidvis vill biljakt, lå politiet på hjul etter det som skulle vise seg å være guttunger.

Da politibilen dukket opp utenfor lokalene til ungdomsklubben Ådnahall i Arna lørdag kveld, ble det en voldsom romstering inni en parkert bil. Da tjenestemennene gikk ut for å ta en nærmere kikk, trykket sjåføren gassen i bånn, skriver Bygdanytt.

100 km/t
Politiet la seg straks på hjul, men bilen med de tre ungdommene lot seg ikke skremme av en uniformert bil med blålys.

Jakten pågikk i kilometer påde på rett og feil side av veien og var tidvis i over 100 km/t, før bilen stoppet med punktert dekk.

13-årig sjåfør
Politiet gjorde store øyne da de oppdaget at de tre i bilen var guttunger på 13, 14 og 16 år. Det var 16-åringen som hadde ført bilen under flukten, men også 13 åringen innrømmet å ha vært sjåfør.

Han var også synlig beruset da politiet stoppet bilen, som viste seg å tilhøre intetanende foreldre av 13-åringen. 16-åringen kan nå vente seg straff, mens 13-åringen blir en sak for barnevernet.

Svært overrasket
Politioverbetjent Bjørn Eide ved Arna og Åsane lensmannskontor innrømmer at sjokket var ganske stort da han og kollegaen så hvem som kjørte bilen.

- Vi visste ingenting, så det kom litt bardust på. Dette kunne fort ha blitt en ulykke med tre kors, men det skjønner ikke guttene, sier Eide til iBergen.no.

16-åringen blåste gult da politiet tok en blåseprøve og hadde en promille på 0,2. 13-åringen var imidlertid godt beruset.

- Han innrømmet å ha øvelseskjørt med 16-åringen tidligere på kvelden, sier Eide som ikke kjenner til noen av ungdommene fra før.

- Det var ikke kjenninger og de går heller ikke inn i kategorien barnevernsbarn, bekrefter han.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken