Gå til sidens hovedinnhold

H&M straffes etter skuffelse

Klesgiganten innfrir ikke forvenintningene.

For tredje kvartal leverer Hennes & Mauritz et resultat før skatt som skuffer analytikernes forventninger. Overskuddet endte på 5,7 milliarder svenske kroner mot et forventet overskudd på 6,055 milliarder svenske kroner. Bruttomarginen ble på 60,5 prosent mot forventet 62 prosent, skriver di.se.

I august økte imidlertid salget med 24 prosent sammenlignet med samme måned i 2009. Her var forventningene en vekst på 21 prosent. Omsetningen i kvartalet som helhet ble også bedre enn hva analytikerne hadde sett for seg.

- Bruttomarginen gjennom hele tredje kvartal blitt påvirket positivt av eksterne faktorer som dollarkurs, transportkostnader og råvarepriser. Disse eksterne faktorene har suksessivt avtatt og dermed fått mindre effekt enn i andre kvartal, sier Karl-Johan Persson, administrerende direktør i H&M.

H&M ble også nødt til å redusere takten på ekspansjonen i sør-europa på grunn av stopp i byggingen av noen kjøpesentere. Nå planlegges det 220 nye butikker istedenfor 240 som var utgangspunktet.

H&M melder om en økning på 15 prosent sammenlignet med 2009 så langt i september. For hele september ventes en vekst på 17 prosent.

Men det hjelper ikke hos investorene som sender aksjen ned med seks prosent på børsen i Stockholm.

Les flere saker på NA24

Kommentarer til denne saken