Gå til sidens hovedinnhold

Haakon bor for 11.000 natten

Se luksusen kronprins Haakon bader i når han besøker Chile. Se video av rommet her.

(SIDE2): «Dette er rommet hvor statsoverhoder og kjendiser bor», skrives det på luksushotellet Grand Hyatt Hotels hjemmesider hvor kronprins Haakon har sjekket inn i Chile.

Kronprinsen bor i toppetasjens presidentsuite bekrefter hotellet til Side2. To baderom, boblebad, egen spisestue og kjøkken er bare noen stikkord for luksusen.

Side2 får også opplyst fra Grand Hyatt Hotel at det på denne tiden koster rundt 2000 dollar natten eller mer å overnatte i suiten. Det tilsvarer nærmere 11.000 norske kroner natten. Vi vet imidlertid ikke om det er prisen kronprinsen betaler, eller om han får noe rabatter under besøket.

Et enkeltrom på hotellet koster litt over 2200 norske kroner natten.

Ble syk
Kronprinsesse Mette-Marit skulle egentlig også være med, men måtte melde avbud på grunn av akutt omgangssyke.

Les mer:Akutt sykdom stopper Mette-Marit

I fire dager er kronprinsen på offisielt besøk i Chile. På programmet til kronprins Haakon står blant annet samtaler med Chiles president Michelle Bachelet.

Spektakulær utsikt
Onsdag sjekket kronprinsen inn på Grand Hyatt Hotel. Hotellet ligger sentralt til i Santiago og har 310 rom.

«Presidentsuiten ligger i 19. etasje og har en fantastisk utsikt mot Andesfjellene», skrives det på luksushotellets hjemmesider.

Suiten inkluderer blant annet separat salong og spisestue, eget bad til gjester og kontor med stort skrivebord. Salongen er møblert med behagelige sofaer, tre- og krystallbord, Bang & Olufsen TV og annet elektronisk utstyr. Spisestuen, som inkluderer eget spisekammer, har plass til seks til åtte personer, ifølge Grand Hyatt Hotel.

«King-size»-soverommet er dekorert i dempede farger, har farge-TV med kabel, video, og er omringet av en spektakulær utsikt. Det store badet i suiten har både boblebad og separat dusj.

HER KAN DU SE VIDEO FRA PRESIDENTSUITEN.(Ekstern link til Grand Hyatt Santiago)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tett program
Selv om kronprinsen bor fint, så betyr ikke det at han får tid til å nyte luksusen. Foruten det nevnte møtet med presidenten skal han i offisiell middag i presidentpalasset La Moneda, og ved Bernardo O' Higgins-monumentet legger han ned krans, noe som er fast innslag ved offisielle besøk. Kronprinsens besøk er ment for å styrke de norsk-chilenske forbindelsene. Kronprinsen returnerer til Norge lørdag.

Chile ligger på vestkysten av Sør-Amerika som grenser til Peru, Bolivia og Argentina. Befolkningstallet i Chile var på 16,2 millioner i 2007. Det offisielle språket er spansk. Chile ble en selvstendig stat i 1818 etter å ha vært en spansk koloni.

Landet har en voksende og sterk økonomi. Til tross for den økonomiske veksten så lever fortsatt omtrent 20 % av befolkningen under fattigdomsgrensen. 4,3 prosent av befolkningen kan ikke lese og skrive, og mens bruttonasjonalproduktet per innbygger er 14,400 dollar i Chile, er det hele 55,600 dollar per nordmann...

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter