Sarah Palin, visepresidentkandidaten til John McCain, fikk brettet ut privat epost etter at Yahoo-kontoen hennes ble hacket og deler av innholdet i innboksen lagt ut på nettet natt til onsdag.

En hackergruppe som kaller seg Anonymous påstår at det er den som har utført angrepet på epostkontoen. Utsnitt av epostmeldinger og bilder som tilhører Palin er lagt ut på nettet av WikiLeaks. Det er allerede fastslått at eposten er ekte, skriver Wired.

Blant det lekkede innholdet er fem skjermdumper av Palins epostkonto, inkludert en epostutveksling med en kongresskandidat i Alaska.

LES OGSÅ: Derfor blir vi ikke kvitt epost-søpla

En annen epost kommer fra en tidligere rådgiver som skriver at Palin ikke må la negatrive medieoppslag gå inn på seg. Rådgiveren, Amy McCorkell, bekrefter at denne epsoten ble sendt fra henne, men det republikanske partiet har ikke kommentert epostlekkasjen.

Et fjerde utsnitt viser en epost fra Anonymous-gruppen, om at passordet til epostkontoen er endret slik at ikke andre medlemmer av gruppen skal få tak i eposten. Denne meldingen inneholder det nye passordet. Blant opplysingene som er publisert av WikiLeaks er også kontaktlisten til Sarah Palin og to bilder av barna hennes.

Palin har tidligere fått kritikk for å bruke private epostkontoer til offentlige gjøremål.

Denne saken er hentet fra Klikk.no/teknologi