Det er mange ganger fokusert på det å ha gode passord, og ikke minst være sikker på at du ikke går inn på en falsk nettside som stjeler passordene dine - såkalt phishing.

Men ingen av disse metodene hadde vært nok for å stoppe en sleiping fra California, som hadde en noe spesiell fritidsaktivitet:

Du har sikkert lagt merke til at mange e-post-tjenester ønsker at du skal opprette et sikkerhetsspørsmål, om for eksempel hva som var navnet til din første lærer, hvor du ble født, hva som var pikenavnet til din mor og lignende. Dette er spørsmål du må besvare rett for å kunne få nullstilt passordet på kontoen din om du har glemt passordet.

Utnyttet e-post-svakhet
Men 23 år gamle George Bronk visste det samme som mannen som hacket e-posten til Sarah Palin, nemlig at mange er dumme nok til å legge ut denne typen informasjon på Facebook. Om en da har en åpen profil der, er det en svært enkel jobb å komme seg inn på e-post-kontoen.

23-åringen har nå sagt seg skyldig i å lure seg inn på ikke mindre enn 3200 e-post-kontoer, melder myndighetene i California i en pressemelding.

Det kan derimot se ut til at han ikke hadde særlige økonomiske interesser for det hele, derimot ønsket han å finne nakenbilder av de kvinnelige eierne - som han hadde plukket ut på Facebook.

Og det gjorde han i 172 tilfeller.

Delte bildene med ofrenes venner
Men det stoppet ikke der: I tilfeller han faktisk fant nakenbilder, så postet han det på Facebook-profilen til sine ofre - i tillegg til å sende bildene til alle personene i e-post-kontoens kontaktliste.

I et tilfelle skal han også ha truet et av sine ofre til å sende seg flere nakenbiler. Hvis hun ikke gjorde det, truet han med det han hadde gjort i mange andre tilfeller, nettopp å publisere bildene han allerede hadde.

Påtalemyndigheten har klart å spore opp 46 av mannens ofre, og de har beskrevet opplevelsen som en «virtuell voldtekt».

Nå risikerer 23-åringen seks års fengsel for hacking, oppbevaring av barnepornografi og identitetstyveri.

- Alle er sårbare
- Denne saken viser tydelig at alle med en e-post-konto er sårbar for identitetstyveri, sier Californias statsadvokat Kamala Harris.

Statsadvokatens råd er å i første omgang ikke bruke sikkerhetsspørsmål en kan finne svar på på Facebook.