Gå til sidens hovedinnhold

Hadde 1,2 milliarder i cash

Amfetaminbaronen hadde ikke mindre enn 1,2 milliarder kroner i kontanter hjemme.

Amerikansk politi pågrep tirsdag den mistenkte narkotikabaronen Zhenli Ye Gon på en restaurant i Maryland. Meksikansk-kinesisk Ye Gon etterlyses i Mexico for blant annet organisert kriminalitet, narkotika- og våpenhandel, skriver nyhetsbyrået AP

Ifølge amerikanske politi står Ye Gon bak produksjon og smugling inn til USA av stoffet pseudoefedrin, en av hovedingrediensene i metamfetamin. Myndighetene tror at pengene som ble funnet i hans hus i Mexico i mars kommer fra salg av narkotika på blant annet Las Vegas-kasinoer.


Spanet i flere uker

Politiet spanet Ye Gond i flere uker. Tirsdag klarte myndighetene å spore en telefonsamtale på hans mobiltelefon og fant endelig stedet han befant seg.

Ye Gon sier gjennom sin advokat Martin McMahon at pengene stammer fra legemidler-firma Unimed Pharm Chem som han leder, og at forsendelser inn til USA begrunnes med at selskapet har kontor i Toluca, Mexico.

I tillegg påstår Ye Gon av 150 av de millioner dollar som ble funnet i hans hus tilhører partiet til den nåværende meksikanske presidenten Felipe Calderón. Ifølge Ye Gon skal han ha blitt presset til å skjule pengene under valgkampen i Mexico i 2006.

Calderón sier at anklagene ikke er noe annet enn «ren fiksjon», og har bedt amerikanske myndigheter å utlevere Ye Gon til Mexico.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen