Det store samtaleemnet etter mandagens kamp mellom Chelsea og West Bromwich Albion var ikke den overraskende 3-0-seieren til WBA, men utvisningen av Chelseas midtbanestjerne Cesc Fabregas.

Flere spillere fra begge lag var samlet i en klynge for å påvirke dommer Mike Jones, mens Fabregas sto et godt stykke unna. Med ballen i beina.

Spanjolen valgte å sparke ballen rett inn i klynga og traff WBA-kaptein Chris Brunt rett i bakhodet.

Mike Jones svarte med å gi Fabregas rødt kort, og dermed må 28-åringen stå over siste serierunde førstkommende helg. Han må også sone de to første serierundene neste sesong.

Tirsdag melder Daily Mail at Fabregas landet på flyplassen i Nice i Frankrike bare 14 timer etter utvisningen i Birmingham mandag kveld.

Fabregas hadde med seg sin kjæreste, Daniella Semaan og parets datter, Lia, på det som lignet veldig på en ferietur.

Det er nok til å undre seg over om Fabregas pådro seg utvisningen med vilje, for å slippe siste serierunde og kunne reise bort før sesongslutt. Han er i så fall neppe den første fotballspilleren som gjør noe slikt, og han blir nok heller ikke den siste.

Legger man til at Fabregas la inn et par gode søknader om rødt kort også i forrige serierunde, mot Liverpool, blir jo teorien enda mer interessant.

Det var bare spilt noen få sekunder da Fabregas satte inn en ordentlig grisetakling på Raheem Sterling i den kampen. Fabregas burde ha fått rødt, men slapp unna med gult kort.

Hadde han fått et gult kort til i den kampen, ville han bare ha sonet én kamps karantene. I så fall ville han ha stått over mot WBA og vært spilleklar til siste serierunde.