Gå til sidens hovedinnhold

Hadde ingen bombe

Mannen som ble skutt og drept ved en flyplass i Miami onsdag hadde ikke med seg noen bombe.

En opphisset passasjer som hevdet han hadde en bombe i ryggsekken ble skutt og drept av en agent fra det føderale luftfartspolitiet onsdag. Ingen bombe ble funnet på mannen.

(Se bilder fra hendelsen nederst i saken)

- Dette er første gang siden angrepene 11. september at en luftfartspolitimann har skutt mot noen, sier talsmann for Homeland Security Department, Brian Doyle, til Associated Press (AP) onsdag.

En annen representant for de føderale myndighetene sier mannen ikke ser ut til å ha noen forbindelse med terrorister.

Se innslag om hendelsen fra TV 2 Nyhetene (gratis video).

Psykisk syk
Ifølge vitner på stedet løp passasjeren ned langs midtgangen i Boeing 757-flyet og viftet med armene. Kona forsøkte å forklare at han var psykisk syk og ikke hadde tatt medisinene sine.

Passasjeren, identifisert som Rigoberto Alpizar, skal ha «kommet med trusler, inkludert en setning om at han hadde en bombe», sier lederen for det føderale luftfartspolitiets kontor i Miami, James E. Bauer.

Mannen ble konfrontert av luftfartspoliti, men rømte av flyet. Doyle sier politifolkene fulgte etter mannen og at han fikk ordre om å legge seg på bakken. Mannen fulgte ikke politiets anvisninger, og skal ha blitt skutt i det han var på vei til å gripe etter noe i ryggsekken, melder AP.

Luftfartspoliti
Alpizar (44), en amerikansk statsborger, ble skutt ned og drept på en flygangsbro utenfor flyet fra American Airlines, som stod parkert ved en gate på Miami internasjonale flyplass.

Føderale myndigheter har ikke oppgitt hvor mange ganger Alpizar ble skutt eller hvor mange politifolk som var ombord på flyet.

Ved terrorangrepene 11. september 2001 var det 33 ansatte i luftfartspolitiet. Bush-regjeringen har hyret inn flere tusen ekstra politifolk siden angrepene skjedde, men det nøyaktige tallet er ikke offentlig kjent.

Politifolkene reiser i sivil, og det er en nøye bevoktet hemmelighet hvilke fly de er til stede på. Frem til onsdag hadde ingen av disse politifolkene avfyrt våpen, men de har vært innblandet i en rekke andre hendelser.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken