Liverpool - WBA 3-0:

Tottenham lurte til seg alle poengene i forrige helgs oppgjør mot Liverpool. Det var derfor et revansjesugent Liverpool som skulle møte West Bromwich på Anfield.

- Selv om vi tapte mot Tottenham forrige helg, er selvtilliten vår på topp, sa Robbie Keane etter kampen.

Med seier kunne de innta tabelltoppen i Premier League og dermed legge press på konkurrentene i toppen. Og med Manchester Uniteds tap mot Arsenal tidligere på dagen, hadde de muligheten.

- Det var noen resultater som gikk vår vei i dag, men fokuset vårt var på kampen vår, la Keane til.

Men med Fernando Torres på benken kunne man lure på hvem som skulle score målene.

Rolig start
Liverpool styrte kampen fra start. Til tross for at de var noe rufsete i starten, hadde de god kontroll på motstanderen.

West Bromwich hadde lite å komme med og det var kun noen halvfarlige ting som skjedde inne på Liverpools banehalvdel. Likevel hadde ikke Liverpool så mye å varte opp med heller. Selv om de dominerte i banespillet.

Og uten Torres på banen var det Robbie Keane sitt ansvar å ordne målene. Keane hadde bare scoret ett mål i liverpooltrøya denne sesongen og det var til gjengjeld i Champions League.

Kunne han endelig gjøre det i Premier League?

Svaret var ja. Og han kan takke Steven Gerrard for det.

Kapteinen så Keanes lure løp og slo pasningen i akkurat rett tid. Fra litt skrått hold løftet Keane ballen over en Scott Carson på vei ut. Ballen gikk i mål og Liverpool var i føringen.

Lettelsen var lett å se på Keane.

- Det var deilig. Det har jo tatt sin tid, men jeg har ikke tenkt på det, sa hovedpersonen etter kampen.

Doblet ledelsen
Og når Keane først fikk justert inn koordinatene til West Bromwich sitt mål, skulle det ikke ta lang tid før det neste målet kom.

Denne gang ble han spilt i bakrom. Scott Carson ruset ut med den plan å avverge gjennomspillet. Uheldigvis for West Bromwich feilberegnet keeperen totalt. Robbie Keane fikk ballen først, dyttet den forbi Carson og løftet ballen i det tomme målet.

Med ett hadde han doblet ledelsen for Liverpool, men også sin egen målstatistikk for de røde i Premier League.

- Jeg begynner å kjenne gutta bedre og da blir det lettere å skape sjanser. Jeg har ikke stressa med dette, målene var på vei, erkjente iren etter å ha sikret seieren for Liverpool.

Nedtur etter pausen
Med 2-0 til hvilen skulle en tro at Liverpool bare skulle kjøre på mot svake West Bromwich. Men andreomgangen ble en kjedelig æffere. WBA skapte null og niks. Liverpool dominerte, men maktet ikke å skape store sjanser.

Det til tross for at Liverpool fikk store rom.

Så tok Rafael Benitez ut tomålsscorer Keane og satte inn Fernando Torres. Det skulle kanskje bety flere mål, men den gang ei. Liverpool fortsatte nemlig i samme spor. Et spillemessig overtak, uten å være skapende.

Men så dukket en annen spanjol opp på overtid. Dirk Kuyt spilte fri Alvaro Arbeloa inne i feltet og spanjolen skrudde ballen opp i hjørnet bak Carson. Med det siste sparket på ballen i kampen, gjorde Arbeloa 3-0 og Liverpool inntar dermed tabelltoppen.

Og i en kamp der Liverpool dominerte, uten å imponere offensivt, maktet de å ta en solid 3-0-seier. Spillet var kanskje ikke fryktinngytende, men det er jo det som kjennetegner et topplag. De vinner på ordinære dager mot de dårlige lagene.

Det er akkurat det Liverpool gjør for tiden.

Presset er nå på Chelsea, som må vinne i morgen for å ta tilbake toppen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.