Gå til sidens hovedinnhold

- Hadde levert nye kart

Statens kartverk leverte nye og oppdaterte kart, men de var ennå ikke tatt i bruk av AMK-sentralen.

AMK-sentralen manglet oppdaterte digitale kart da det gjaldt som mest under en utrykning på Aurskog-Høland mandag formiddag. En fire år gammel gutt døde mens ambulansen lette etter rett adresse.

Nå opplyser Statens kartverk at de leverte oppdaterte kart så sent som 1. september, skriver Romerikes Blad. På disse kartene var adressen til fireåringens familie korrekt. Veien der gutten bodde hadde endret navn to ganger i år, i februar og juni, opplyser assisterende IT-direktør Jan Rydlund ved Ullevål universitetssykehus til Nettavisen.

- Men det kjedelige er at endringene måtte gjennom så mange ledd før det kom fram til AMK og kunne tas i bruk, sier informasjonsdirektør Åge Hadler i Statens kartverk til avisa.

Før kartene tas i bruk av AMK-sentralen skal de innom Norsk eiendomsinformasjon og to andre firmaer før de ender opp hos AMK. I dag oppdateres det digitale kartverket to ganger i året.

Statens kartverk opplyser at de nå kutter antall ledd mellom dem og AMK-sentralen, slik at det skal gå raskere å ta oppdaterte kart i bruk, skriver Romerikes Blad.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken