Gå til sidens hovedinnhold

- Hadde Mourinho klart det?

Harry Redknapp har sett seg lei på klubbledere som lar seg forføre av «sexy» navn.

Debatten om utenlandske spillere i Premier League har rast lenge. Det engelske landslagets haltende resultater har bidratt til at folk ser utfordringen i at de aller fleste klubbene i ligaen er spekket av utlendinger.

I managerstolene sitter det imidlertid fortsatt en del karer fra de britiske øyene, men også der har det blitt flere og flere med et annet morsmål enn engelsk.

Sju av tjue managere i Premier League kommer ikke fra balløya, og selv om det ikke er altfor ille, mener Harry Redknapp det er på tide å innse at også engelske managere duger.

Følg Bolton - Tottenham fra 13.45 i Nettavisens livesystem!

- Ser et «sexy» navn
Tottenham-manageren peker på at mye av årsaken til at det kommer flere og flere utenlandske spillere, og nå også managere, er de utenlandske eierene som kjøper opp klubbene.

- Disse nye eierene kommer inn, og så ser de et sexy navn. Noen som har vært en berømt spiller eller berømt manager et annet sted, og så henter de dem til England og tror de kan gjøre jobben. Men det funker ikke nødvendigvis slik, sier Redknapp ifølge The Guardian.

Redknapp mener at flere av de utenlandske managerne gjerne kommer til dekket bord i en storklubb, der spillergruppen og ressursene de har til rådighet innebærer en langt mindre krevende jobb.

Men hva om de måtte ta over et lag i andre enden av skalaen? Lengre ned på tabellen eller til og med i en annen divisjon. Hvordan hadde disse «sexy» navnene gjort det da?

- Den virkelige testen er å se hvordan en topp utenlandsk manager gjør det lengre ned, i en mindre klubb. Hvor mange av dem klarer det? Det er greit å ta over en stor klubb hvor alt er helt fantastisk, men ta over Blackpool og se om du klarer å gjøre jobben som Ian Holloway har gjort der. Hvis han sørger for at Blackpool berger plassen, bør han bli årets manager, sier Redknapp.

- Selv ikke Mourinho
For Tottenham-manageren nekter å tro at utenlandske managere overgår de hjemmeavlede, engelske managerne i taktisk klokskap. Redknapp tror ikke selv den antatt beste manageren i verden ville klart det kunststykket Holloway har gjort med Blackpool så langt.

- Selv José Mourino ville strevd for å gjøre det bedre enn Ian Holloway. Jeg liker Mourinho, jeg synes han er fantastisk, men la ham ta over Blackpool. Tror du han hadde hatt 13 poeng nå? Jeg ville ikke veddet på det. Utlendinger er ikke kløktigere enn oss. Gi våre gutter sjansen og de vil gjøre jobben, skryter den frittalende Tottenham-sjefen.

Likevel er Redknapp mest opptatt av Tottenhams kamp denne helgen. Lørdag møter de Bolton, som ledes av skotske Owen Coyle, på Reebok Stadium. Der kommer Tottenham stinne av selvtillit, etter å ha knust Inter Milan i Champions League i midtuken.

Følg Bolton - Tottenham fra 13.45 i Nettavisens livesystem!

I den kampen herjet Gareth Bale, og Redknapp håper waliseren tar med seg den gode følelsen til lørdagens oppgjør. For selv om Tottenham imponerte i Champions League, står de uten seier på de to siste kampene i Premier League.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken