(iOslo.no) Lørdag kveld ble en høytidelig og minneverdig aften for mange. For et par var det likevel ikke nok med arier og et storslagent festfyrverkeri. De valgte å innvie Operaen på sin helt egen og personlige måte.

Heftig og begeistret
Klokken 04.17 fikk politiet nemlig melding om et par som var i heftig aktivitet på taket av Operaen. Det er ikke klart om det var operaelskere - men elske gjorde paret, i alle fall.

- Vi fikk telefon om at dette skjedde. Det hadde blitt observert av andre, bekrefter operasjonsleder Britt Houmb-Døviken i Oslo politidistrikt.

Har du hatt sex på merkelige steder eller gjorde du noe spesielt for å feire Operaen? Send en e-post til tips@ioslo.no.

Ifølge Oslo-politiets egen logg formante politipatruljen paret om å fortsette et annet sted, noe som ble etterkommet av de to.

Svært flaue
- De hadde sin egen innvielse på taket av Operaen. Vi fikk en uforbeholden tilståelse. Det var skikkelige folk, og de ble svært flaue, forteller hun.

- Var det folk som hadde vært på besøk i Operaen?

- Det vet vi ikke, sier operasjonslederen.

Den hvite marmoren på Operaen er blitt mye diskutert, men nå har den også vist at den har enda et bruksområde - nemlig som madrass...

- Uant tilgjengelighet
- Hehe, det er tydelig at operaen er i ferd med å nå alle, at vi har fått et bruksområde vi ikke hadde drømt om, sier en flirende operasjef, Bjørn Simensen til iOslo.no.

Den noe utradisjonelle innvielsen av Operahuset foregikk mens festen fortsatt var i full gang innendørs. Men ingen av de prominente festdeltakerne skal ha fått med seg det som foregikk over hodene deres.

En morgenfrisk og lykkelig Simensen velger å ta hendelsen med en god dose humor og mener det mye omdiskuterte operahuset nå har bevist en tilgjengelighet som går over alle grenser.

Ikke første gang
- Det minner meg forresten om den gamle teaterklassikeren, og dette er en historie fra virkeligheten:

- En pensjonistforening var på omvisning i teateret og kom inn på kostymelageret. Der kom de over et par som hadde seg. Forferdet springer en av pensjonistene opp til teatersjefen, bruser inn og slår i bordet. Da reiser teatersjefen seg og slår i bordet han også før han utbryter: Nei, nå må det bli slutt - på disse omvisningene!

Les flere saker fra iOslo.no.