Gå til sidens hovedinnhold

Hadde «terrorbevis» i august

- Politiet har hatt det de kaller bevis helt siden 8. august. Hvorfor har de ikke grepet inn før, spør hovedmannens forsvarer John Christian Elden.

Da den terrortiltalte 29-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling fredag erkjente han ikke straffskyld. Han motsatte seg også aktors krav om fire ukers varetektsfengsling med brev og besøksforbud.

- Min klient har ikke blitt avhørt etter at den nye siktelsen, men han erkjenner ikke straffskyld i forhold til siktelsen, sier advokat John Christian Elden.

I politiavhørene som er gjort har 29-åringen benektet enhver kjennskap til skytingen mot synagogen. Han har forklart at han var sammen med den norsktyrkiske 28-åringen som også er siktet i saken.

Politiets beste bevis i saken er et lydopptak gjort i 29-åringens bil 8. august. Der mener politiet at 29-åringen og hans 26 år gamle medtiltalte diskuterte mulighetene for å angripe den amerikanske og israelske ambassaden i Oslo.

- Utover denne samtalen så har de ingen konkrete beviser mot min klient. Hvis de mener at det holder til å få ham varetektsfengslet, så er det veldig merkelig. De har altså kjent til planene i 40 dager uten å gjøre det spøtt.

Politiet mener at 29-åringen har fremvist ekstreme holdninger i forhold til politikk og religion.

- Min klient benekter å ha ekstreme holdninger. Og det er stor forskjell på å mene noe, og handle ut fra de meningene, sier Elden.

Kjennelsen på om de fire terrorsiktede blir varetektsfengslet bekjentgjøres lørdag ettermiddag klokken 16.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin