Gå til sidens hovedinnhold

- Hadde vunnet med Ribery

Franz Beckenbauer er ikke i tvil.

BAYERN MÜNCHEN - INTER 0-2:

Champions League-finalens store spiller ble Inters Diego Milito.

Den argentinske spissen scoret i det 35. og det 70. minutt etter utsøkte prestasjoner, og var dermed tungen på vektskåla i finalen.

For etter Inters første mål murte José Mourinhos menn igjen bak, og satset på kontringer. Der viste Milito sin enorme kapasitet da han gjorde alt selv på Inters andre mål.

Men det kunne sett så annerledes ut. Bayern manglet nemlig Franck Ribery, én av sine aller viktigste offensive spillere. Franskmannen fikk rødt kort i semifinalen, og var dermed suspendert i finalen.

Og med han på banen hadde nok Bayern lettere funnet nøkkelen til å låse opp Inters forsvarsmur. Det mener i alle fall Bayern-legenden Franz Beckenbauer.

Idéløst Bayern
For da Milito ga Inter ledelsen ti minutter før hvilen, skjedde det alle hadde forutsett. Mourinhos gutter la seg lavt, og nektet Bayern rom å spille i.

Dermed minnet kampen mer og mer om Inters semifinalebragd borte mot Barcelona. I den kampen ble det vanligvis så angrepskåte Barcelona altfor omstendelige og forsiktige til å kunne skape noe mot den italienske forsvarsmaskinen.

Bayern hadde ballen 70 prosent av tiden den siste halvtimen, men slet med å skape åpenbare sjanser. Dermed kunne Milito kontre inn sitt andre for dagen i det 70.minutt, og på den måten punktere finalen.

For om det var en liten mulighet for at Bayern skulle få ett mål, skulle det holde hardt med to.

Men Franz Beckenbauer er ikke i tvil om at en suspendert Franck Ribery ville endret kampbildet og gitt Inter langt mer trøbbel enn det de fikk.

- Med Ribery på banen ville vi aldri tapt. Han har vært savnet overalt, og med han ville det blitt en helt annen kamp, sier Beckenbauer ifølge tyske Bild.

- Motløse
Han legger nemlig vekt på at kreativiteten, respektløsheten og trykket på italienerne som manglet, var en medvirkende faktor til at Bayern aldri klarte å svare Inter.

- Uten han hadde ingen mot til å gjøre noe. Du kan ikke ha så mye respekt i en finale, man må skape mer trykk. Det var for lite til å konkurrere med Inter, fortsetter Beckenbauer. Den tyske legenden var uansett ikke sen om å gratulere tyskernes overmenn.

- Inter Milan fortjente å vinne Champions League.

Avisen Bild legger uansett også vekt på Bayerns fantastiske vei mot finalen, med følelsesladde avansement mot Fiorentina og Manchester United, og en festkveld i Lyon.

Og med Ribéry klar til å signere en femårskontrakt med den tyske giganten, øyner avisen håp for flere gledesstunder i Europa.

Men først velger avisen å se fram mot VM, der flere Bayern-spillere er med i den tyske troppen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken