Gå til sidens hovedinnhold

- Hafslund ødela julaften

Over 500 husstander i Skedsmo måtte «feire» julen uten strøm.

(iOslo.no) 525 husstander i Skedsmo kommune fikk bare kald ribbe til jul i år. Årsaken var et strømbrudd som varte i flere timer fra klokken halv fire på julaften.

- At dette skal skje på julaften er ganske hårreisende. Dette ødela mye av jula, forteller May Tønnesen til iOslo.no.

Kald ribbe
Hun mistet strømmen litt før klokken halv fire, og fikk den ikke tilbake før etter sju. Hun hadde akkurat satt ribben i ovnen da strømmen ble borte.

- Det er akkurat på dette tidspunktet de fleste begynner å lage mat. Vi skulle ha et selskap for familien, med et lite barn. Vi måtte koke pølser på vedfyren for at nevøen min skulle få noe mat, forteller Tønnesen.

Gutten på elleve synes det hele var så trist at han helst ville reise hjem. Heldigvis hadde Tønnesen stearinlys, ved og en parafinbrenner, fordi hun var oppmerksom på at dette kunne skje.

- Veldig skuffet
- Strømbrudd skjer ganske ofte her, på grunn av at anlegget er gammelt. Men det er jo ikke noe hyggelig at det skal skje på julaften. Bare tenk på hvordan naboene mine med fire barn, hvor den eldste er elleve år, sier Tønnesen.

- Ribba var akkurat ferdig tilberedt hos oss da strømmen gikk, men vi manglet fortsatt sausen og grønnsakene, forteller nabo Haakon Skinlo.

Dermed ble det ribbe uten altfor mye tilbehør for familien, siden strømmen først var tilbake ved 19.-tiden.

Men de fire barna hans tok strømbruddet med et smil.

- De synes i grunnen det var litt morsomt at strømmen forsvant. Da kunne vi tenne masse levende lys, noe de alle sammen syntes var veldig koselig, fortsetter Skinlo.

- Sendt klager
Tønnesen mener Hafslund vet om at linjene er dårlige, og at flere naboer har sendt klager om de ustabile linjene.

- Her har man ordnet lenge fram mot jul, også forsvinner det på denne måten, sier Tønnesen.

Informasjonssjef for nett og varme i Hafslund, Morten Schau, bekrefter at nettet i området ikke er veldig godt. Han beklager sterkt det som skjedde, og betegner hendelsen som tragisk.

Vil utbedre
- Det er en del anlegg som er av dårlig forfatning. Dette er et utsatt område. Derfor vil vi bedre det der det er for svakt, sier Schau til iOslo.no.

Han forteller at nesten alle husstandene hadde fått tilbake strømmen ved 18.30-tiden, altså etter tre timer. Klokken 19 hadde 30 husstander fortsatt ingen strøm, og klokken 22.30 hadde fire kunder fortsatt ikke fått strømmen tilbake.

- Det var en feil i en isolert høyspentlinje. Det tok tid å finne ut av feilen, fordi vi måtte gå langs linja og lete selv, sier Schau.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen