Gå til sidens hovedinnhold

- Hagen er tøff som tar denne kampen

Kollega applauderer Hagens kamp mot sin transeksuelle eks-svigersønn.

Carl I. Hagen har gått hardt ut mot sin eks-svigersønn, som er deltaker i NRK-serien «Jentene på Toten», som ble vist på NRK2 i vår.

Hagen mener NRK og eks-svigersønnen har villedet seerne, ved at serien fremstiller transene som noen stakkarslige personer som vi skal synes synd på.

- Jeg er tidligere svigerfar til en av «Jentene på Toten». Først da min datter var gravid med deres siste barn, valgte han å informere henne om at han var transvestitt. I dokumentaren Jentene på Toten uttaler han at han visste om sin legning fra han var seks år gammel. Min anklage er ikke at han er transvestitt, det er ikke hans feil, det er medfødt og det er fullt akseptabelt og intet grunnlag for fordømmelse eller diskriminering. Min anklage og bebreidelse er at han burde, skulle og hadde et overordnet ansvar for å fortelle min datter om sin legning da deres forhold begynte å bli alvorlig. Han visste om sin legning, men valgte selv å lyve om det, og han valgte selv å innynde seg overfor min datter under falskt flagg, skriver Hagen i kronikken .

- Hagen er tøff
Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Blant annet er Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) skeptiske til Hagens utspill. Ved Steensveen ressurssenter for transpersoner er de sjokkert.

Les også: - Hagens kritikk har motsatt effekt
Les også: Sjokkert over Hagens angrep

En som imidlertid mener at Hagen ikke taper noe som helst på dette utspillet er omdømmeekspert Haakon B. Schrøder.

- Carl I. Hagen er tøff som tar denne kampen, melder lederen for PR-byrået Playground til NA24 Propagada.

Skader ikke Hagen
Han tror ikke at Hagen, som er ansatt hos PR-selskapet Burston-Marsteller, på noen måte vil bli skadelidende av kronikken.

- Han spør i realiteten om eks-svigersønnen fører en samfunnskamp for transer eller om det er egoet som får utløp. Basert på kronikken er egoet større hos eks-svigersønnen enn kampen for transer. Kronikken skader på ingen måte Hagens stilling som eks-politiker eller PR-mann, melder han.

Carl I. Hagens tidligere svigersønn, som nå kaller seg Lise, reagerer på at Hagens utspill.

- Jeg er skremt, både av fremgangsmåten - og av at Aftenposten velger å trykke dette, sier Lise til Nettavisen.

Les mer her: Lise: - Skulle aldri vært på trykk

Schrøder derimot mener at den mangeårige Frp-lederen skal ha ros for at han bringer kampen ut i det offentlige.

- At Hagen bruker det offentlige rom skal han ha honnør for. Han beskriver hvilken smerte en familie er blitt påført gjennom adferden og ikke legningen til eks-svigersønnen, og mine egne barn ville reagert på samme måte om pappen dukket opp på skolen i parykk, stiletter og skjørt. Man bør, uansett kamp, alltid spørre seg om uskyldige vil lide unødvendig. Utspillet til Hagen vil ikke rokke ved omdømmet eller gjøre ham til en dårligere ordfører-kandidat, sier Schrøder.

Hagens tidligere svigersønn - som nå kaller seg Lise Lindalen

Datteren til Carl I. Hagen, Camilla Lindalen, bekrefter overfor Nettavisen at hele familien støtter kronikken:

Les mer: Dattera til Hagen: - Det føles godt

Haakon B. Schrøder er en av NA24s faste spaltister. Du kan lese alle hans innlegg her

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken