Gå til sidens hovedinnhold

Hagen må fjerne hagen

Frp-leder Carl I. Hagens nye villa på Kalvøytangen er blitt omtalt som en prakteiendom med strandlinje. Men strandlinjen tilhører ikke Hagen, og deler av plenen må fjernes.

Mellom Hagens eiendom og stranda ligger et 40 meter brett belte, som er kombinert naturvernområde og fareområde. Det er den tidligere eieren av eiendommen som anla en plen tre-fire meter inn i dette området.

Flere grunneiere har tatt seg til rette i dette området. Nå må trolig Carl I. Hagen fjerne denne delen av hagen som tilhører huset han nylig kjøpte på Nøtterøy.

- Lei av å bli sett på som kjeltring
- Vi har tatt sikte på et samarbeid med huseierne og grunneieren av dette sikringsområdet, for å få en løsning på dette, sier kommunaldirektør Petter Talleraas i Nøtterøy kommune til NRK.

Carl I. Hagen er "lei av å bli sett på som en kjeltring i denne saken" og nekter å gi kommentar til NRK Her&Nå. TV 2 Nettavisen har tirsdag kveld ikke lykkes i å komme i kontakt med Frp-lederen.

Politikerne i Nøtterøy-kommunen har tidligere bestemt at en kyststi skal gå gjennom området. Dermed kan folk i Nøtterøy ta søndagsturen rett forbi terrassen til Carl Ivar og Eli neste vår.

Nå gjenstår det å se om det nye Frp-tunge kommunestyret i Nøtterøy griper inn og stopper den politiske prosessen som tvinger Hagen til å fjerne hagen.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker