Gå til sidens hovedinnhold

Hagen tiet om Søviknes

Carl I. Hagen holdt tilbake informasjon om sexskandalen i Søviknes-saken.

Det kommer fram i Elisabeth Skarsbø Moens bok om Carl I. Hagen, «Profet i eget land - historien om Carl I. Hagen».

Søviknes var lenge veldig aktuell som ny leder for Frp, men han måtte trekke seg i 2001 etter at han tilsto å ha hatt seksuell omgang med en 16-åring på et landsmøte i Fremskrittspartiets Ungdom i 2000.

Tidligere er det avdekket at daværende nestleder Siv Jensen i 2001 løy om saken i TV 2.

Terje Søviknes har nylig sagt åpent at han vurderer å gjøre comeback i rikspolitikken ved stortingsvalget i 2009.

Skeptisk til Bondevik-utspill
I boka kommer det også fram at Siv Jensen var skeptisk til Carl I. Hagens frontalangrep på Kjell Magne Bondevik før stortingsvalget i 2005, skriver VG.

Det var i juni i fjor at Hagen gikk hardt ut mot Bondevik personlig, og Siv Jensen skal ha fryktet at et slikt utspill ville skade partiets forhold til KrF og at velgerne ville oppfatte Frp som useriøse.

Til slutt ble de likevel enige om at utspillet skulle kjøres, skriver Skarsbø Moen i boka.

Frp-formann Siv Jensens kommentar til VG er at hun vil lese boken før hun kommenterer innholdet. Hun sier videre at alle utspill fra Frp er drøftet og forankret i partiet.

Hagen sa i valgkampen at det var uaktuelt å støtte en regjering med Bondevik som statsminister og karakteriserte den daværende statsministeren som en bremsekloss for et bredt borgerlig samarbeid.

Frykter Moens bok
De neste dagene og månedene vil det komme ikke mindre enn fem bøker om Hagen. Ekteparet Hagen skriver på hver sin bok. Eli Hagens bok kommer mandag, og Skarsbø Moen har tatt ett overraskende grep med å utgi sin bok tre dager før fru Hagen. Carl I. Hagen har tidligere sagt at han frykter den uautoriserte biografien om hans liv, og at «Moen er en fiendtlig innstilt journalist som har vært ute etter ham i mange år».

Tidligere stortingsrepresentant for Frp, Øystein Hedstrøm, skriver dessuten på sin versjon om tiden i Frp.

Han har vært sekretær i gruppestyret og har 40-50 hyllemeter med privat arkiv å ta av.

Den femte boken blir skrevet av tidligere Attac-leder Magnus Marsdal. Han skriver på et bokmanus med arbeidstittelen «Frp-koden». Den gis ut på Oktober forlag tidlig på nyåret.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten