Forrige gang Stein Erik Hagen bestilte selvportrett, var han alt annet enn fornøyd med resultatet. Nå prøver han seg på nytt med ny kunstner. Resultatet vil han henge i kulturhuset i Larvik.

Problemet er at verken ordføreren, utsmykningskomiteen eller styret på kulturhuset har hørt noe om planene.

Les hele intervjuet i Østlands-Posten.

Ovenfor avisen bekrefter paret at relieffet er under utarbeidelse, og at de ønsker at portrettet skal henge i kulturhuset Bølgen.

Paret, som har vært sjenerøse bidragsytere til kulturhuset, hevder at portrettsplanene ikke er noe nytt.

- Det har vært avtalen hele tiden, poengterer Treschow til Østlands-Posten.

Avtalen Treschow sikter til, er med arkitekten bak kulturhuset, Niels Torp. Kommunen skal også være informert om planene, sier paret til avisen.

- Ingen formell henvendelse eller forespørsel
Utspillet fra milliardærparet vært tema i deler av det lokalpolitiske miljøet den siste tiden. Ifølge John Thorsen, gruppeleder i Ap, har eksempelvis saken vært kommentert og luftet på Aps gruppemøte, skriver ØP.

Ryktene om relieffet har også blitt drøftet i utsmykningskomiteen og i kulturhusstyret. Styrets leder, Tone M. Andreassen, sier hun har hørt om milliardærparets initiativ, men at det fortsatt ikke har kommet noen formell henvendelse eller forespørsel i saken.

- Vi har pratet om den, men ikke falt ned på noen bestemt oppfatning om verken det ene eller andre. Det er også litt uklart om hvem som eventuelt vil vurdere en slik gave. Vi har et styre, men også en egen utsmykningskomité, sier hun til ØP.

- Ordføreren kjenner ikke til saken
Ap-politiker og medlem av kulturhusstyret, Hugo Skau Carlsen, sier til avisen at han syns lite om det private initiativet.

- Jeg synes ikke noe om dette, og det er uavhengig av hvem som står bak. Rett nok er jeg blitt atskillig mer pragmatisk med årene, men her er det mest ryddig med klare linjer, som for eksempel at bidragsytere, store eller små, behandles likt, sier han.

Ifølge Carlsen burde bidragsytere til kulturhuset takkes ved at det navnet ble hengt opp på en tavle, ikke at kulturhuset utsmykkes med portretter og relieffer.

- Mille-Marie Treschow selv antyder at initiativet er kommet etter en avtale med blant andre kommunen?

- Slik forsto jeg det også, derfor har vi gjort en henvendelse til ordføreren, men han kjente ikke til saken.

- Vi har heller ikke fått bekreftet at det skal være inngått noen slik avtale med kommunen, så foreløpig tar vi hele saken til orientering, som det heter, inntil det eventuell kommer en formell henvendelse om gaven, poengterer Skau Carlsen til ØP.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag