Gå til sidens hovedinnhold

Hagenisse-mysteriet oppklart

Belgisk politi har oppklart mysteriet med de forsvunne hagenissene. En kvinne er tatt på fersk gjerning idet hun forsynte seg grovt av andres nissepynt.

Kvinnen har tilstått og anfører til sitt forsvar at hun lider av kleptomani, sa en talsmann for ordensmakten. Den pågrepne skal også ha innrømmet tyveri av betydelige mengder juletrepynt, en rekke blomsterpotter og atskillige steiner til dekorasjon av hagedammer.

Flere av hagedvergene er allerede levert tilbake til sine rettmessige eiere, mens andre fredag fortsatt befant seg i politiets varetekt. Hvis ingen pårørende melder seg og gjør krav på disse, vil de bli solgt på auksjon.

Tyverier av gipsdverger og annen hagepynt har gått som en farsott over Europa de siste årene. Noen ganger dreier det seg om rent hærverk og andre ganger om sykelig trang til å stjele, men enkelte av tyveriene har også vært ideologisk begrunnet.

I Frankrike har således en organisasjon som kaller seg Nissenes Frigjøringsfront tatt på seg skylden for en rekke bortføringer av gipsgnomer. For vel ett år siden ble 101 slike gnomer gjenfunnet, sirlig plassert i sirkel i en skog sør for den franske byen Bordeaux, skriver NTB-DPA-AFP.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?