Gå til sidens hovedinnhold

Hågensen langer ut mot Gro

I sin nye bok går tidligere LO-leder Yngve Hågensen ut mot Gro Harlem Brundtland.

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen lanserer 22. oktober sin bok «Gjør din plikt - krev din rett», i samarbeid med Jan Ove Ekeberg. I boka får Gro Harlem Brundtland passet sitt påskrevet i forbindelse med konflikten mellom dem i 1989.

- Jeg har prøvd å være bevisst, uten å hogge hodet av noen. Det er ingen sladrebok, men når det gjelder Gro Harlem Brundtland har hun vært relativt åpen selv. Kanskje jeg ikke har vært tøff nok, for ikke å såre noen. Jeg ville sikkert fått større medieoppslag, men det vil jeg ikke. Det er en ny opplevelse å skulle beskrive mennesker, å fortelle til det offentlige, sier Hågensen til LO-Aktuelt.

Det er kjent at forholdet mellom Gro Harlem Brundtland og Yngve Hågensen ikke alltid har vært det beste, men i denne boka tar den tidligere LO-lederen til motmæle mot det Brundtland skrev i sin biografi «Dramatiske år».

Hågensen skriver mye om tariffoppgjørene i boka. Også kampen mot arbeidsledigheten, og det faglig-politiske arbeidet, får god plass. Om arbeidsledigheten skriver han:

«Kampen for de arbeidsledige ble på mange måter også en kamp mot Gro og hennes innerste krets. Hun så nok også selv slik på det, selv om hennes konklusjoner var andre enn mine».

Hågensen slår fast at han med denne boka har sagt sitt, og at det ikke kommer flere bøker fra ham.

(©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien