Gå til sidens hovedinnhold

Hagleoffer fikk takk

Samboeren til mannen som skjøt Leif H. Røsholdt (54) på Kjeller, har nå sendt ham et takkebrev.

Forrige onsdag var Røsholdt på feil sted til feil tid, da en psykisk syk person gikk amok med en hagle på Statoil-stasjonen på Kjeller i Akershus. Mannen skal ha avfyrt mellom 20-25 hagleskudd.

Nå har 54-åringen mottatt et takkebrev og blomster fra samboeren til haglemannen, skrev Romerikes Blad torsdag.

- Hun takker meg for måten jeg sto fram i media på etter hendelsen. Det var et kort, hvor det var limt på et budskap. Det sto ikke så foreferdelig mye, men innholdet visualiserte hvilken tragedie disse menneskene står i, sier Røsholdt til TV 2 Nettavisen.

Skal ringe samboeren
Av hensyn til kvinnens familie ønsker han ikke å gå ut med detaljer fra brevet.

Røsholdt sier han er glad for å ha fått brevet, og har nå planer om å ringe den siktedes samboer.

- Jeg har ikke ringt henne ennå, men skal gjøre det. Det blir sikkert en veldig spesiell samtale, for det er jo verken hun eller barna deres som har vært ute og skutt, sier Røsholdt.

- Tragedie for alle
Brevet og blomstene ble levert på døra til Røsholdt av en representant fra den siktedes familie mandag.

- Hvis man er født med en smule av empati, så forstår man jo egentlig hva dette er. Dette er jo en tragedie for alle involverte, sier Røsholdt.

Etter skuddramaet gikk han ut i media og fortalte sin historie. Han bebreidet ikke gjerningsmannen, og hadde ingen hevntanker - selv om han satt igjen med en masse haglskudd i kroppen.

Det er dette den siktede 47-åringens samboer er takknemlig for.

- Jeg har ikke bebreidet gjerningsmannen. Han søkte jo hjelp dagen før det skjedde, og hadde han fått den hjelpen han ba om så hadde jo ikke dette skjedd. Hadde politiet reagert tidligere, hadde det heller ikke skjedd, mener Røsholdt.

Han synes det er leit at mannen ikke fikk hjelp for sine psykiske problemer tidligere.

- Noen handler av ren ondskap, men hvis du er syk så kan det faktisk være slik at det ikke er et utslag av ondskap, men rett og slett at man ikke vet hva man holder på med, sier Røsholdt.

Fortsatt mye smerter
54-åringen er på bedringens vei, men er sykmeldt og har fortsatt mye smerter.

- Jeg har fjorten hagl i ansiktet, og noen av dem sitter relativt dypt. Det er mulig de ikke kan tas ut. Legene sier at det ikke skal være vedvarende vondt, men det gjør fortsatt veldig vondt, forteller Røsholdt til TV 2 Nettavisen.

Hver eneste dag kommer det blomster på døra til familien i Moss.

- Når du er 54 år gammel så kjenner du mange, så det har vært veldig hyggelig med alle blomstene. Det blir en stor jobb å takke alle disse menneskene, sier Røsholdt til slutt.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken