Dagsarbeideren Nicholas Sheley (28) har vært etterlyst av politiet i flere uker for drap på åtte mennesker i to stater i USA.

Det yngste av ofrene var en to år gammel gutt, den eldste en 93 år gammel mann.

Massemorder
Mandag kveld ble 28-åringen pågrepet av politiet i Chicago utenfor baren Bindy´sbar and grill i Granite City i Illinois. Da hadde andre gjester på stedet gjenkjent mannen fra mediene og varslet politiet.

250371

Sheley var opprinnelig siktet i forbindelsen med et innbrudd hos en kvinne den 14. juni, i nærheten av hans egen hjemby Sterling i Illinois. Men da FBI mandag oppdaget likene av fire personer i en leilighet i en by like ved, ble Sheley etterlyst nasjonalt.

Blant de fire drepte var toåringen og hans mor, i tillegg til to menn.

Han er så langt bare siktet for et av drapene, men blir han funnet skyldig for alle, risikerer han dødsstraff.

Brukte øks
Ifølge FBI skal alle åtte ha blitt slått og hakket i hjel. Ifølge avisen Chicago Tribune skal en øks ha blitt brukt i noen av drapene.

Den 93 år gamle mannen, Russell Reed, ble trolig drept en uke tidligere. Han ble funnet i bagasjerommet på en bil. Han og tre andre, inkludert et ferierende ektepar som ble funnet dumpet bak en bensinstasjon, ble drept tilfeldig eller fordi Sheley ville ha tak i bilen deres.

Ifølge Sheleys kone skal ektemannen ha vært avhengig av alkohol og narkotika, og han er tidligere dømt for vold og tyveri.